Ocupen quatre hores l'ajuntament de Girona contra la criminalització de la protesta

Denunciaven el "discurs criminalitzador arran de les mobilitzacions de resposta a la sentència"

RedaccióActualitzat

Poc abans de les 7.00 de la tarda ha acabat l'ocupació de l'ajuntament de Girona per part d'un grup de 30 persones. Els joves han sortit entre aplaudiments després de considerar que les seves reivindicacions ja havien estat escoltades i havien tingut el suficient resó.

El grup havia entrat al recinte de l'ajuntament al migdia. La convocatòria ha sorgit de forma espontània a les xarxes socials des del CDR de Girona i Salt i diverses veus de l'esquerra independentista, com Endavant i La Forja.

 

 

L'acció denunciava la decisió de l'Ajuntament de suspendre les barraques per motius de seguretat. També critiquen el "discurs criminalitzador arran de les mobilitzacions de resposta a la sentència".

 

Els convocants han penjat a l'Ajuntament una pancarta que reclama la "llibertat dels presos polítics" i d'altres que denuncien la "criminalització del jovent":

 

Aquestes persones s'han situat al primer pis, a la sala on es fan les juntes de govern. Els CDR asseguraven que no tenien intenció de marxar, fins que no han tingut lloc les negociacions en les que ha participat l'alcaldessa Marta Madrenas.

Aquest divendres es dona el tret de sortida de les festes Sant Narcís amb el pregó. De fet, malgrat l'ocupació, els gegants han sortit avui al carrer:

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàCDR
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut