Espai de La Copa on cada any per Sant Narcís s'obren les barraques
Espai de La Copa on cada any per Sant Narcís s'obren les barraques

Les Fires de Girona es queden sense Barraques per qüestions de seguretat

L'alcaldessa diu que han pres aquesta decisió per sentit comú i responsabilitat

Laura GalanActualitzat

Les tradicionals Barraques de La Copa ja començaven a ocupar l'esplanada on es concentra l'activitat nocturna de les Fires de Girona. Però aquest any no obriran.

L'Ajuntament ha convocat una reunió amb tots els grups municipals per prendre una solució de consens. I, finalment, han decidit que no es faran els concerts programats i, per tant, tampoc no hi haurà Barraques.

El motiu, l'informe de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra que ho desaconsellaven per motius de seguretat. Creuen que podria ser perillós en cas d'aldarulls per la gran quantitat de gent que hi hauria i el material que s'hi acumula.

Les fires de Sant Narcís comencen aquest divendres i l'alcaldessa Marta Madrenas ha explicat que han pres aquesta decisió per "sentit comú" i "responsabilitat".

Madrenas ha admès que els joves seran els més afectats, però ha dit que intentaran concentrar tots els concerts més endavant, en un altre cap de setmana.

El consistori estudia traslladar ara les parades d'artesania a la zona de La Copa, per evitar que l'espai quedi lliure i perquè serveixin de "vestíbul" cap a les atraccions de la Devesa.

Aquest dimarts al matí ja es començaven a muntar algunes barraques

Les entitats de la ciutat que enguany tenien barraca ja es van reunir aquest dilluns amb representants de l'Ajuntament, de la policia local i dels Mossos d'Esquadra.

Van valorar que la gran quantitat de material que hi ha a les Barraques podria resultar perillós en cas d'aldarulls. La gentada que s'aplega en aquest espai pot arribar més de 15.000 persones. Una concentració de gent que podria coincidir, per exemple, amb la decisió sobre l'extradició de Carles Puigdemont el pròxim dia 29.

De fet, algunes de les entitats ja havien decidit no obrir la seva barraca perquè creuen que aquest any no els sortia a compte.

L'esplanada de La Copa ja va ser un dels punts calents en els incidents de la setmana passada, quan hi va haver diverses càrregues dels cossos policials.

El gruix de la resta del programa de Fires es manté, però se suspenen la tronada i el correfoc del dissabte.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut