Centenars de persones han participat en la manifestació dels CDR i altres entitats independentistes (CCMA)

Els CDR demanen una "amnistia total" que inclogui "els més de 4.500 represaliats del procés"

Els Comitès de Defensa de la República es manifesten per commemorar l'aniversari de l'1-O amb crits de "ni oblit ni perdó"

Actualitzat

Una manifestació dels Comitès de Defensa de la República, CDR, ha sortit aquesta tarda des de la presó Model fins a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia de Barcelona, dins dels actes que han organitzat durant tota la jornada per reivindicar el llegat de l'1 d'Octubre del 2017.

Els CDR han convocat aquesta marxa, sota la consigna "Seguim als carrers. Sortim de la presó de l'autonomia, recuperem la independència al carrer". El lema més repetit ha estat "Ni oblit ni perdó", juntament amb altres com "Ni França ni Espanya: Països Catalans" i "Li diuen democràcia i no ho és".

Ha començat amb unes 300 persones, però han arribat a ser-ne unes 3.000. La majoria s'hi han afegit als Jardinets de Gràcia, després d'haver assistit a l'acte unitari que s'ha fet a la plaça de Catalunya.

"Ni oblit ni perdó" ha estat un dels lemes repetits pels CDR (CCMA)

Cap a dos quarts de nou del vespre la marxa ha arribat a la caserna de la Guàrdia Civil, totalment envoltada de tanques de seguretat i vigilada pels Mossos d'Esquadra. Enmig de crits de protesta, els manifestants han cremat dues banderes espanyoles, han tirat alguns ous i farina i han fet caure alguna tanca.

Crema d'una bandera a les tanques que han blindat la caserna (EFE/Enric Fontcuberta)
Uns manifestants cremant una bandera espanyola (CCMA)

Reclamar l'amnistia a la Model

Les portes de la presó Model també han estat l'escenari aquest migdia d'un altre acte convocat pels CDR juntament amb Desobediència Civil Catalunya, la Plataforma Antirepressiva de Ponent, a més de la sectorial de Persones Represaliades de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en què han reclamat una amnistia "total".

Volen una amnistia que inclogui "els més de 300 presos polítics" de l'estat espanyol, "els més de 4.500 represaliats a Catalunya pel procés" i "tota la gent represaliada per defensar un habitatge digne o el seu lloc de feina", segons ha explicat en David, un dels encausats per l'operació Judes i membre de la Plataforma Antirepressiva de Barcelona.

Diverses columnes dels CDR han arribat al matí a la presó Model en moto, a peu o en cotxe
Diverses columnes dels CDR han arribat al matí a la presó Model en moto, a peu o en cotxe (CCMA)

Marxes amb afectacions de trànsit als accessos de Barcelona

Per arribar a l'antiga presó Model de Barcelona, els CDR han fet marxes que han iniciat a primera hora del matí des de Sant Feliu de Llobregat, Montcada i Reixac, Badalona, Sitges i Sant Cugat, a peu, en moto o cotxe.

Totes aquestes manifestacions han provocat afectacions al trànsit i han obligat a tallar diverses sortides i calçades i fer desviacions en vies com la C-31, la C-32, la B-10 i la B-20, l'avinguda Meridiana o la Gran Via de les Corts de Barcelona.

Una cinquantena de manifestants convocats pels CDR marxen des de Badalona fins a Barcelona
Una cinquantena de manifestants convocats pels CDR han marxat a primera hora del matí des de Badalona fins a Barcelona (ACN)

 

 

ARXIVAT A:
CDR
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut