Els candidats de Barcelona es fixen en qüestions econòmiques: de les inversions al dèficit

Primer dimarts de campanya, els candidats a l'alcaldia de Barcelona s'han fixat en qüestions econòmiques: des de les inversions als dèficits

Actualitzat

Aquest dimarts de campanya, els candidats a l'alcaldia de Barcelona s'han fixat en qüestions econòmiques: des de les inversions fins al dèficit públic de les administracions.

Esquerra denuncia que a partir de l'any que ve el govern espanyol serà l'única administració que podrà fer dèficit. Això vol dir que als ajuntaments se'ls acaba el marge que havien tingut durant la pandèmia i implica, pel candidat d'ERC, Ernest Maragall, una retallada forçosa del 5% del pressupost.

Per la seva banda, Ada Colau s'ha compromès a rehabilitar fins al 2030 4.000 habitatges als barris del Besòs, amb greus deficiències. Ha retret a la Generalitat que no faci res, diu, quan és competència seva. La candidata de Barcelona en Comú també ha demanat claredat en els pactes després de les eleccions. 

Com altres candidatures, els socialistes també s'han fixat en la seguretat ciutadana. Jaume Collboni proposa crear una oficina de prevenció de l'ocupació en col·laboració amb Mossos i la judicatura. El candidat ha criticat que les dretes no aporten "cap novetat ni solució, només fan soroll".

Xavier Trias vol situar Barcelona entre les millors ciutats del món. I ho vol fer a través d'un hub que atregui talent, obrint més consolats i amb un districte exterior que sigui el punt de trobada de la gent que vulgui instal·lar-se a Barcelona.

Els populars proposen reduir les taxes que paguen les terrasses i ampliar-ne els horaris per ajudar el sector de la restauració.

Des de Ciutadans denuncien que han rebut pressions per part de lobbies. I carreguen contra PP, Valents i Vox, a qui demana límits democràtics i ètics. 

En una entrevista a "Els matins" de TV3, la candidata de la CUP, Basha Changue, diu que no avalaran Colau. Des de la CUP també proposen pacificar la ciutat, reivindiquen el decreixement del turisme i exigeixen mesures per evitar la gentrificació al voltant de les superilles. 


Actes arreu del territori

Sabadell ha assumit bona part del protagonisme d'aquest dimarts de campanya. El PSC, que entoma el repte de reeditar-hi l'alcaldia amb Marta Farrés com a candidata, ha llançat un dard a Esquerra Republicana. Salvador Illa els ha recriminat el retard en la redacció del projecte per posar en marxa la B-40, que es va pactar en els darrers pressupostos de la Generalitat.

També a Sabadell, però des de la cèntrica plaça de la Creu Alta, Esquerra s'ha mostrat com a alternativa. Tant Oriol Junqueras com la sabadellenca Carme Forcadell han demanat el vot republicà per guanyar múscul a l'àrea metropolitana. 

Mentre que a Tarragona, on fins ara governa Esquerra, els Comuns han reclamat un alcalde a la ciutat partidari a la reforma laboral. La diputada al Congrés dels Diputats Aina Vidal l'ha reivindicat com un exemple de política útil i ha aprofitat per atacar el projecte del Hard Rock. 

Des del districte de les Corts de Barcelona, la candidatura de Xavier Trias ha criticat la gestió de Colau i Collboni per no haver tingut cura d'allò que més amoïna els ciutadans. I ha anunciat que si és alcalde demanarà el traspàs de la caserna militar del Bruc per fer-hi un equipament universitari.


I a Mataró, dins la campanya d'Ara Pacte Local, la coalició amb què es presenta el PDeCAT, el seu candidat i el conseller Carles Campuzano han visitat un centre concertat de salut mental. Un suport, si més no, que sorprèn, ja que el conseller tanca la llista d'Esquerra a Barcelona. Per Campuzano, és bo que diferents partits col·laborin per fer que les institucions estiguin al servei de tothom. Una visita, però, que NO farà canviar el seu vot.

Poc més d'una cinquantena de persones han assistit a l'acte de campanya de Vox a Salt, l'únic municipi català on la formació d'extrema dreta té regidors. En un discurs xenòfob, el secretari general del partit, Ignacio Garriga, ha acusat el PSC i Salvador Illa de ser còmplices dels partits independentistes per haver creat --ha assegurat-- una crisi política, econòmica i de convivència a Catalunya. L'acte s'ha celebrat en una plaça blindada pels Mossos d'Esquadra perquè en paral·lel s'havia convocat una concentració antifeixista.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023ERCEn comúPSCCsJuntsCUPPPValents
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut