El youtuber Carles Tamayo avisa d'on és un pederasta fugit i en grava la detenció

Feia mesos que gravava un reportatge sobre el cas de Lluís Gros, condemnat a 23 anys de presó per abús sexual amb penetració, prostitució i corrupció de menors

Ferran Vila / Roger RoviraActualitzat

Feia una setmana que estava en cerca i captura, i ha acabat detingut gràcies a la trucada d'un youtuber al telèfon 112. Per entendre el desenllaç d'aquesta història cal remuntar-se set mesos enrere, quan Lluís Gros, condemnat a 23 anys de presó per abús sexual amb penetració, prostitució i corrupció de menors, va demanar al youtuber Carles Tamayo que elaborés un documental sobre el seu cas.

Tamayo el coneixia des de petit i va acceptar la proposta, diu, per "retratar la impunitat" amb què vivia aquest condemnat per pederàstia, que des de dijous passat estava en cerca i captura. Aquest dijous, finalment, ha filmat l'última escena del documental, la de la detenció.

Aquestes són les imatges, cedides pel youtuber, en què es veu com els Mossos s'emporten l'home cap a dins del vehicle policial, visiblement alterat:


Conegut pels seus reportatges d'investigació, Tamayo ha estat gravant durant mesos el dia a dia de Lluís Gros, de 76 anys, des d'una proximitat que li ha permès documentar com, fins fa tan sols uns mesos, encara estava fent classes a menors. Ara diu que treballa per contactar amb totes les víctimes i acabar el documental.

Al novembre, el Tribunal Suprem li va confirmar a Gros la condemna. Des d'aquell moment i fins ara, la defensa havia presentat una bateria de recursos al·legant, entre d'altres, que té Parkinson. Finalment, el 26 d'abril, la justícia li va donar 15 dies per entrar a la presó, però no s'hi va presentar. Després de la detenció, aquest divendres passarà a disposició judicial.

Veí de Sant Quirze del Vallès, era propietari de diversos cinemes de barri del Maresme i durant anys va cometre abusos a diversos menors d'edat que contractava per repartir publicitat de les sales.

Amb la condemna ja en ferm, Tamayo creu que Gros només podia escollir entre reconèixer el delicte i demanar perdó a les víctimes, o intentar fugir de la justícia i girar la cara als acusats. Segons el youtuber, l'home li havia reconegut que pensava fugar-se al Marroc.

Després de rebre la trucada al 112 que els alertava d'on era el pederasta, una patrulla el va detenir aquest dijous davant d'un centre mèdic de Barcelona, al barri de Vallcarca. "L'ego i el narcisisme l'ha fet entrar a la presó", explica el youtuber, que creu que, si no hagués estat pel reportatge, Gros ja hauria fugit.

En el vídeo de la detenció es veu com agents dels mossos el treuen del centre sanitari, mentre ell oposa resistència i crida que està malalt. Tamayo, que ho està gravant, l'insta a demanar perdó:

- "Lluís, demana perdó a les víctimes."

- "Calla, fill de puta."

En el judici, el setembre del 2019, l'home va qualificar de "disbarat" que l'acusessin d'haver obligat o plantejat als joves tenir relacions sexuals a canvi de diners. 


Gerent de dos cinemes del Maresme

El pederasta gestionava els cinemes La Calàndria, del Masnou, i Foment Mataroní, i les víctimes tenien entre 13 i 16 anys en el moment dels fets, entre el 2007 i el 2011.

Segons van explicar les víctimes durant el judici, l'acusat els contractava per repartir propaganda o treballar al bar i les taquilles. Però, al cap d'un temps, aprofitava la circumstància per oferir-los més diners, entre 30 i 100 euros, a canvi de sexe, o bé directament els forçava. A alguns els va demanar sexe abans de començar la feina.

Imatge del judici, el setembre del 2019

El tribunal el va absoldre d'alguns dels delictes de prostitució, corrupció de menors i exhibicionisme. La condemna va ser a quatre anys per abús sexual amb penetració, 17 anys pel mateix delicte continuat i amb prevalença amb dues víctimes més, i dos anys i vuit mesos per prostitució i corrupció de menors, amb una multa total de 8.400 euros.

Tampoc es pot acostar a les víctimes o comunicar-s'hi durant diversos anys. A més, ha d'indemnitzar quatre víctimes amb 46.500 euros en total, 30.000 dels quals per a la primera víctima.

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Agressió sexualPederàstia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut