"Canto jo i la muntanya balla" repeteix en els premis l'èxit que ha tingut a la taquilla i les llibreries
"Canto jo i la muntanya balla" repeteix en els premis l'èxit que ha tingut a la taquilla i les llibreries

El teatre que triomfa als Max: de "Canto jo i la muntanya balla" a Juan Diego Botto

"Canto jo i la muntanya balla", Mònica López i Jesús Carmona, representants catalans en uns premis Max que han distingit la feina Juan Diego Botto a "Una noche sin luna"

RedaccióActualitzat

Els premis Max de teatre es tornen a fixar, un cop més, en els espectacles catalans. "Canto jo i la muntanya balla", l'actriu Mònica López i el ballarí Jesús Carmona han sortit premiats en una gala en què l'espectacle guanyador ha estat el de Juan Diego Botto amb la seva aproximació a Federico García Lorca a "Una noche sin luna".

L'obra, dirigida per Peris-Mencheta, ha estat escollida com a millor espectacle teatral. L'actor argentí, a més, ha recollit el premi a millor actor.

Juan Diego Botto a 'Una noche sin luna'
Juan Diego Botto a "Una noche sin luna"

A "Una noche sin luna", Juan Diego Botto es fica a la pell de Federico García Lorca en un espectacle en què s'expliquen alguns dels aspectes menys coneguts de la vida i l'obra del poeta.

Escrita i interpretada per Juan Diego Botto, l'obra es va estrenar el novembre del 2020 a Vitòria i, des d'aleshores, s'ha representat per tot l'estat. El muntatge arribarà al TNC al desembre.

Aquí es pot veure la seva interpretació a l'escenari:

 

Gairebé la meitat dels premis, catalans

Pel que fa a les produccions catalanes, gairebé la meitat dels premis viatgen cap a Catalunya.

L'adaptació teatral de "Canto jo i la muntanya balla" --el llibre d'Irene Solà-- ha rebut el premi a millor direcció per Guillem Albà i Joan Arqué. També s'ha endut el premi a la millor composició musical i al disseny d'espai escènic.

El fenomen editorial va fer el salt al teatre a principis del 2021 i ha repetit a taquilla l'èxit que ha tingut a les llibreries. Us deixem un tast de l'obra:


La versió de la novel·la d'Irene Solà que La Perla 29 ha portat als escenaris va ser la gran triomfadora dels Premis Butaca, amb vuit guardons.

El paper de Mónica López a "De què parlem mentre no parlem d'aquesta merda" li ha valgut el premi a millor actriu. A l'obra, López se sumava a la companyia La Calòrica i interpretava una conferenciant negacionista de la crisi climàtica.

El ballarí badaloní Jesús Carmona ha recollit dos premis Max: el de millor espectacle de dansa per "Baile de béstias" i el de millor intèrpret masculí de dansa.

Per la seva part, completant el palamrés català, la barcelonina Companyia Kamchàtka ha estat guardonada amb el premi al millor espectacle de carrer per "Alter", estrenat el setembre de 2021 a FiraTàrrega.

La basca Lucía Lacarra ha estat escollida la millor actriu de dansa.

El Max al millor espectacle musical ha estat per a "Company", dirigida i interpretada per Antonio Banderas, una obra que encara es pot veure a la cartellera de Barcelona.

Banderes ha apostat aquesta temporada per dos musicals: "Company" i "A chorus line".


La valenciana Sandra Ferrús ha guanyat el Max a la millor autora revelació per "La Panadera". El d'obra revelació ha estat per al muntatge madrileny "Mujer en cinta de correr sobre fondo negro".

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut