Un assaig del muntatge "Canto jo i la muntanya balla" (ACN)
Un assaig del muntatge "Canto jo i la muntanya balla" (ACN)
Mataró

"Canto jo i la muntanya balla", gran triomfadora dels Premis Butaca

Clara Segura, per "Filumena Marturano", i Joan Carreras, per "Història d'un senglar", han rebut els guardons de millor actriu i millor actor, respectivament

Actualitzat

Amb vuit guardons, "Canto jo i la muntanya balla", la versió de la novel·la d'Irene Solà que La Perla 29 va dur a l'escenari de la Biblioteca de Catalunya, ha estat la gran triomfadora de la gala dels Premis Butaca que s'ha fet aquest dilluns al vespre al teatre Monumental de Mataró.

L'adaptació que Clàudia Cedó ha fet del llibre de Solà s'ha imposat en la categoria de millor muntatge teatral a "De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda", "El combat del segle", "Filumena Marturano", "La cabra o qui és Sylvia?", "Les tres germanes" i "Mare de sucre".


L'obra dirigida per Guillem Albà i Joan Arqué ha guanyat en totes les categories en què estava nominada.

El muntatge ha recollit els guardons a millor direcció per a Albà i Arqué; actriu de repartiment per a Anna Sahun; escenografia per a Alfred Cases i Laura Clos "Closca"; disseny de llums per a Sylvia Kuchinow; vestuari per a Nídia Tusal; espai sonor per a Joan Gorro i composició musical per a Judit Neddermann.

L'equip de 'Canto jo i la muntanya balla', a la gala dels Premis Butaca
L'equip de "Canto jo i la muntanya balla", a la gala dels Premis Butaca (ACN/Albert Segura Lorrio)


Clara Segura i Joan Carreras, millor actriu i millor actor

En els guardons d'interpretació, Clara Segura ha estat guardonada amb el Butaca a millor actriu pel seu paper a "Filumena Marturano", el clàssic d'Eduado De Filippo que Sofia Loren i Marcello Mastroianni van portar al cinema.


Joan Carreras ha guanyat el premi a millor actor per "Història d'un senglar". L'actor, que amb el personatge d'actor que fa de Ricard III, un dels més cèlebres malvats de Shakespeare, ja va guanyar el Max, s'ha endut el primer Butaca de la seva trajectòria.

"Història d'un senglar", un monòleg escrit i dirigit per Gabriel Calderón, també ha rebut el Butaca a Millor espectacle de petit format.


Lluís Soler ha aconseguit el Butaca a millor actor de repartiment per "Les tres germanes", i Joan Yago ha rebut el guardó a millor text teatral per "De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda".


"La filla del mar", millor musical

"La filla del mar" ha aconseguit els Butaca a millor musical i al millor actor i actriu de musical per a Toni Vinyals i Mariona Castillo.

La producció de La Brutal "El màgic d'Oz" s'ha emportat el premi a millor espectacle per al públic familiar i, a més, Clàudia Abbad ha guanyat el Butaca a la millor caracterització.


El premi al millor espectacle de dansa ha estat per a "Sonoma" de La Veronal. El de millor coreografia ha recaigut en Lali Ayuguadé per "Hidden", un muntatge que també ha guanyat el de millor intèrpret femenina per a Gizaki.

El guardó a millor intèrpret masculí ha estat per a Luis Martínez Gea, per "Animal de sequera".

Imma Colomer i el Grup Focus, premis honorífics

En la gala d'aquest dilluns també s'han entregat els dos premis Butaca dels quals ja se sabien els guanyadors. L'actriu i directora Imma Colomer, una de les fundadores del Teatre Lliure, i la companyia Els Comediants han recollit la Butaca Honorífica Anna Lizaran.

D'altra banda, el Butaca en reconeixement a l'esforç i l'entrega al teatre, que no es dona cada any, ha estat per al Grup Focus, que aquest any celebra el 35è aniversari. Actualment, Focus gestiona els teatre Condal, Goya, Romea i Villaroel a Barcelona i La Latina a Madrid.

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut