L'expresident Carles Puigdemont
L'expresident Carles Puigdemont
Madrid

El TC declara inconstitucional la llei per investir Puigdemont a distància

El tribunal considera que el candidat a president s'ha de presentar personalment davant la cambra, exposar el programa i aconseguir la confiança dels diputats

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha dictat sentència i ha declarat inconstitucional la llei del Parlament amb la qual es volia investir Carles Puigdemont president de la Generalitat a distància i fer les reunions de govern de forma telemàtica. És una decisió que els magistrats del TC han pres de manera unànime.

La llei es va aprovar el maig de l'any passat, el govern de Rajoy la va portar al TC i va quedar suspesa, fins ara, quan els magistrats l'han declarat contrària a la Constitució.

Entre altres motius, perquè un dels seus articles explica que el candidat a president s'ha de presentar personalment davant la cambra, exposar el seu programa i aconseguir la confiança dels diputats tot interaccionant amb ells. Diu, a més, que no fer-ho aniria en contra dels drets polítics dels parlamentaris.

El TC tomba la llei per investir Puigdemont a distància by Moderador Noticies Web on Scribd

 

La reforma de la llei de la presidència

La reforma de la llei de la presidència, presentada per Junts per Catalunya, incloïa canvis i, ja des del primer moment, el Consell de Garanties hi plantejava dubtes. El primer, sobre la investidura: que el ple pogués autoritzar que el candidat a president no hi fos present o que no hi intervingués per demanar la confiança dels diputats i que el discurs el pogués fer, per exemple, per escrit.

El segon afectava ja el govern: que les reunions i l'adopció d'acords es poguessin fer també a distància i amb membres a diferents llocs.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontInvestidura
Anar al contingut