Carles Puigdemont
Carles Puigdemont
Barcelona

Revés del Consell de Garanties a la investidura de Puigdemont a distància

En el seu dictamen, assegura que alguns articles de la reforma són contraris al reglament del Parlament, a l'Estatut i a la Constitució

RedaccióActualitzat

Revés del Consell de Garanties Estatutàries a la investidura a distància. Aquest òrgan consultiu considera, per unanimitat, que no es pot reformar per la via exprés la llei de la Presidència, com pretén Junts per Catalunya. L'objectiu és fer aquesta reforma per la via ràpida per poder investir Carles Puigdemont a distància.

En el seu dictamen, el Consell de Garanties Estatutàries assegura que alguns articles de la reforma són contraris al reglament del Parlament, a l'Estatut i a la Constitució. Està previst que la llei es reformi en el ple que comença dimecres que ve.

Segons els ponents, la reforma pretén modificar aspectes substancials, i això no es pot fer per la via exprés.

Junts per Catalunya afegia dos nous paràgrafs a l'actual llei de Presidència. En primer lloc, es pretén que es pugui celebrar un debat d'invesidura sense la intervenció i presidència del candidat si aquest no hi pot ser per un impediment. Es vol que es pugui fer per escrit o per qualsevol altre mitjà previst.

La reforma també preveu que les reunions del govern es puguin fer a distància a través de mitjans electrònics, correu, audioconferències i videoconferències.

Fa un mes, la mesa del Parlament va acordar tramitar la reforma exprés de la llei de presidència per poder investir un president a distància.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraJxCat
Anar al contingut