El Regne Unit amplia la recomanació de no viatjar a les Balears i les Canàries
Passatgers a l'aeroport de Palma en una fotografia d'arxiu (EFE / Cati Cladera)

El Regne Unit amplia la recomanació de no viatjar a les Balears i les Canàries

Continua vigent la quarantena de 14 dies per als viatgers procedents tant d'aquestes illes com de la resta de territori espanyol

Irene Vaqué ReigActualitzat

El govern britànic també desaconsella als ciutadans viatjar a les illes Balears i les Canàries. Tot just dissabte, el Regne Unit va anunciar que recomanava no desplaçar-se al territori peninsular espanyol. Al cap de 48 hores, ha ampliat la recomanació tant a les Balears com a les Canàries i ha recordat que, tant si es ve de la Península com de les illes, cal aïllar-se durant 14 dies a la tornada.

"Hem actualitzat les recomanacions de viatge a Espanya incloent-hi les illes Balears i les Canàries. La Gran Bretanya hi desconsella ara qualsevol viatge no essencial. Caldrà autoaïllar-se durant 14 dies en arribar al Regne Unit."

 

 

El Foreign Office deixa clar que la recomanació afecta "tot el país", mentre que fins ara les illes, on hi ha una incidència més baixa de Covid-19, n'havien quedat excloses:

"Des del 27 de juliol, el Foreing & Commonwealth Office desaconsella els viatges no essencials a Espanya, incloses les illes Balears i Canàries, en base a l'avaluació dels riscos de Covid-19 al país.

"L'avís es basa en l'evidència de l'increment de casos de Covid-19 en diverses regions, però en particular a l'Aragó, Navarra i Catalunya (que inclouen les ciutats de Saragossa, Pamplona i Barcelona)."


En el cas de les persones que ja siguin en territori espanyol, el Ministeri d'Exteriors els indica que no cal que en surtin de seguida. Sí que els demana que segueixin les indicacions de les autoritats locals de prevenció del coronavirus.

A més d'autoconfinar-se durant 14 dies, les persones que tornin al Regne Unit procedents d'Espanya han de donar les seves dades a les autoritats, per poder seguir un eventual contagi.

 

Volien escapar-se de la quarantena

El posicionament del Foreign Office arriba en plenes negociacions de Londres i Madrid per a la creació de possibles corredors aeris per estalviar-se l'aïllament.

Tant les Balears com les Canàries han mogut fitxa per poder lliurar-se de la quarantena britànica, però no només no s'ha aconseguit l'objectiu, sinó que ara queda clar que es convida els britànics a no anar-hi.

També han fet la petició de buscar corredors segurs la Costa Blanca, a Alacant, i la Costa del Sol, a Màlaga.

Banyistes a la platja de Magaluf, l'11 de juliol (Reuters / Enrique Calvo)

 

La quarantena obligatòria per a les persones procedents d'Espanya ha rebut fortes crítiques dels hotelers, que l'han considerat "injusta" i s'han ofert a pagar proves PCR als turistes abans de tornar al seu país.

El cost de les quarantenes: 8.700 milions d'euros

Les quarantenes per a viatgers procedents d'Espanya són vigents tant al Regne Unit com als Països Baixos i Noruega. I això, en plena temporada turística, suposa un cop econòmic per al sector turístic, que calcula que deixarà d'ingressar prop de 8.700 milions d'euros entre agost i setembre, segons afirma Exceltur.

La xifra surt dels ingressos d'aquests dos mesos de l'estiu passa. Es calcula que els turistes britànics van aportar 4.572 milions; els francesos, 2.300; els holandesos, 935; els belgues, 612; i els noruecs, 283.

El vicepresident executiu de l'associació, José Luis Zoreda, ha qualificat de "devastadora" la notícia de la quarantena britànica i ha qüestionat que es tirés endavant sense avisar Espanya. També empreses britàniques, com Easyjet i Jet2, han mostrat la "discrepància absoluta" amb la mesura.

Un incompliment de la quarantena pot comportar una multa de 1.000 lliures (1.027 euros). Després de l'anunci, el turoperador més important d'Europa, TUI, va cancel·lar els paquets turístics a l'Espanya peninsular, però no a les illes.

El subsecretari d'estat de Sanitat britànic, James Bethell, ha argumentat que "és difícil" per al govern britànic controlar el moviment de persones dins d'un país i això "dificulta fer una llista d'exempcions a nivell regional", cosa que no ha permès "eximir les Balears".

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut