Madrid

El PSOE obre expedient als 15 diputats que van votar "no" a Rajoy, però no els expulsarà

Segons el reglament del grup socialista, la sanció per trencar la disciplina de vot oscil·la entre els 200 i els 600 euros

Actualitzat

El grup parlamentari del PSOE ha obert expedient als quinze diputats -entre els quals els set del PSC- que van votar no a la investidura de Mariano Rajoy en la sessió d'aquest dissabte. L'obertura d'expedient rebaixa els rumors d'expulsió i emmarca la resposta al trencament de la disciplina de vot al "procediment habitual previst en el reglament del grup". El responsable de disciplina del grup parlamentari socialista, Luis Carlos Sahuquillo, ja ho ha comunicat als quinze diputats que van votar de manera diferent a la decisió del comitè federal del diumenge 23.

Ara, els diputats tenen una setmana per presentar al·legacions, abans que es decideixi la sanció econòmica que s'imposa sempre que no es respecta la directriu de vot del grup. Segons el reglament del grup, la sanció oscil·la entre els 200 i els 600 euros.

Al·legaran que van votar "a consciència"

Els diputats 'díscols' preveuen presentar les mateixes al·legacions a l'expedient i s'empararan en el fet que van votar "a consciència". Després de rebre la mateixa carta per part de la direcció del grup parlamentari, les al·legacions també seran totes iguals.

D'altra banda, el PSC també estudia al·legacions davant l'expedient obert contra els seus set diputats al Congrés. Els socialistes catalans assenyalen que els seus diputats van votar 'no' a Rajoy en virtut del mandat del Consell Nacional del PSC, que va decidir-ho pràcticament per unanimitat.

Just després de rebre la notificació, alguns dels diputats afectats s'han pronunciat a les xarxes socials:

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut