Madrid

Sánchez admet que va ser un error acceptar el veto del comitè federal a pactar amb independentistes

L'exsecretari general dels socialistes afirma que vol tornar a liderar el PSOE, en una entrevista a la Sexta

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha reconegut que no hauria d'haver acceptat el veto del comitè federal del PSOE a pactar amb independentistes. I també ha anunciat que se sent amb forces per tornar a liderar el partit. Ho ha dit en el programa "Salvados", de la Sexta. en la primera entrevista concedida després d'haver dimitit com a diputat:

Sánchez ha dit que li "agradaria" presentar-se a les primàries per a la secretaria general, però que prendrà la decisió després de "meditar-ho amb la militància" a partir d'ara. "Si la militància em dóna suport; si veig aigua a la piscina, no faltaré a la cita". També ha instat la líder andalusa, Susana Díaz, a fer un pas endavant i a postular-se per liderar la formació. Pedro Sánchez ha lamentat haver titllat Podem de populista i ha acusat empreses de l'Ibex 35 i grups mediàtics de pressionar per aconseguir un govern conservador.

L'exsecretari general socialista admet que no s'hauria d'haver tancat les portes als partits catalans per formar una alternativa a Rajoy: "Es deia que no podíem acceptar ni l'abstenció perquè no podíem governar amb l'abstenció de les forces nacionalistes catalanes. Crec que aquest va ser un dels meus errors". Per Sánchez ara és bàsic que s'entengui això: "Una de les principals lliçons que he tret en aquests gairebé tres anys de responsabilitat al capdavant del PSOE és comprendre la naturalesa del país. Espanya és una nació de nacions. Catalunya és una nació dintre d'una altra nació que és Espanya, com ho és també el País Basc I això és una cosa que hem de parlar."

Tardà diu que Sánchez no ha admès mai que Catalunya sigui una nació

El diputat d'ERC Joan Tardà, ha denunciat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que Sánchez només es va entrevistar un cop amb els republicans la legislatura passada i que mai va admetre que Catalunya fos una nació: "Justament a la reunió va dir que mai podrien reconèixer Catalunya com a nació perquè si la reconeixien com a nació aleshores haurien de reconèixer el dret a decidir i, en conseqüència, haurien d'autoritzar el referèndum. I ara resulta que ahir vaig sentir que deia que Catalunya era una nació, que l'estat espanyol és una nació de nacions... De manera que... una colla de tramposos."

De moment, la web que Sánchez ha creat per recollir vots dels seus simpatitzants ha estat atacada aquesta la nit i no és possible accedir-hi. L'atac ha passat durant l'entrevista en el programa "Salvados". Des del seu llançament, la web ha tingut problemes tècnics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut