Margarita Robles vota "no"
Margarita Robles vota "no"
Madrid

Quinze diputats socialistes trenquen la disciplina del grup i voten "no" a Rajoy

Dues diputades pròximes a Pedro Sánchez voten fent servir la fórmula "per imperatiu, abstenció"

RedaccióActualitzat

Quinze diputats socialistes han trencat la disciplina de vot del grup i han votat contra la investidura de Rajoy.

Ho han fet tots els 7 diputats del PSC: Meritxell Batet, Manuel Cruz, Lídia Guinart, José Zaragoza, Mercè Perea, Marc Lamua i Joan Ruiz.

També han votat "no" els dos diputats de les illes Balears: Sofia Hernaz i Pere Joan Pons.

A ells, s'hi ha sumat Margarita Robles, exmagistrada del Tribunal Suprem, que va ser elegida diputada per Madrid, i  l'excomandant Zaida Cantera, diputada per Madrid, totes dues independents.

També Odón Elorza, diputat per Guipúscoa i exalcalde de Sant Sebastià; Susana Sumelzo, diputada per Saragossa; Rocío de Frutos, diputada per Orense, i Luz Martínez Seijo, diputada per Palència.

"Per imperatiu, abstenció"

Dues diputades pròximes a Pedro Sánchez que van formar part de la seva executiva, la murciana María González Veracruz i l'asturiana Adriana Lastra han fet servir la fórmula "per imperatiu, abstenció", per acatar la resolució del comitè federal, però per deixar constància de la seva disconformitat amb l'abstenció.

Sancions

Els quinze que han desobeït podran ser sancionats amb multes de 600 euros. La gestora, a més, pot començar un procediment per expulsar-los. Però, segons el portaveu de la gestora, Mario Jiménez, el partit només podrà "actuar" contra els sis que són militants del PSOE. Això exclou els set del PSC i les independents Margarita Robles i Zaida Cantera.

El portaveu de la gestora també ha afegit que és "absolutament indispensable" revisar les relacions amb el PSC.

 

Anar al contingut