Madrid

El presumpte col·laborador Slimane plora en recordar l'11-M i diu que "no hi ha prou paraules per condemnar l'atemptat"

El presumpte col·laborador de la cèl·lula que va perpetrar l'11-M Mahmoud Slimane Aoun s'ha posat a plorar en la represa del seu interrogatori quan se li ha preguntat què sentia respecte a la massacre de Madrid. Slimane ha afirmat que no hi havia "prou paraules per condemnar els fets" i que els atacs li van recordar la seva mare plorant al Líban per la mort del seu germà i el seu pare. La fiscalia demana 13 anys de presó per a Slimane, àlies "Gabi", en considerar provat que va manipular documents per als suïcides de Leganés, a més d'haver mantingut diverses converses telefòniques amb Jamal Ahmidan, un dels set suïcides.

Actualitzat

Mahmoud Slimane Aoun, àlies "Gabi", va mantenir diverses converses telefòniques amb un dels suïcides de Leganés, Jamal Ahmidan. La fiscalia considera especialment significatiu el contacte que van mantenir el mateix 28 de febrer, dia en què els terroristes van fer el viatge a Astúries presumptament per anar a buscar els explosius. Slimane també va parlar diverses vegades amb el processat Abdelilah el-Fadoual el-Akil, al qual va ajudar en nombroses ocasions duent-lo als llocs on es desplaçava.

A més, la policia ha identificat contactes telefònics amb Mohamed Oulad Akcha, un altre dels set suïcides de Leganés, a principis de març del 2004. Les investigacions sobre aquestes converses telefòniques revelen que la tarda de l'11-M l'acusat va estar a la zona de Morata de Tajuña i el 13 de març, a Leganés.

Però Slimane, que ja va declarar dilluns davant del tribunal per aquests fets, ha insistit que no li agrada la violència, i que mai ha format part de cap grup islamista ni ha assistit a reunions radicals. "Soc xiïta", ha afirmat, per explicar que no es relacionava amb sunnites com Jamal Ahmidan.

Sobre el passaport fals que utilitzava quan va ser detingut, Slimane ha reconegut que, mentre era a la presó, va encarrregar a una altra persona que li fes un document fals, per al qual va pagar uns 2.000 euros. La raó que ha donat és que prefereix estar a Espanya a la presó que tornar al Líban, país del qual va fugir per la guerra dels noranta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut