El president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i l'arquebisbe de València Antonio Cañizares a l'obertura de l'An…
El president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, a l'obertura de l'any judicial del Tribunal Eclesiàstic de València (09/02/2018)

El president del Constitucional no assisteix a l'acte del lliurament de despatxos

L'absència del rei Felip VI a l'acte de Barcelona marcarà el discurs del president del CGPJ, Carlos Lesmes

ACNActualitzat

El president del Tribunal Constitucional (TC), Juan José González Rivas, no assistirà aquest divendres a la tradicional entrega de despatxos als nous jutges, marcat per la polèmica a l'entorn de l'absència del rei Felip VI.

Segons fonts del TC, malgrat que havia confirmat la seva assistència, González Rivas ha comunicat al president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, que no hi va per problemes d'agenda fruit de la seva participació a la XIII Conferència Iberoamericana de Justícia Constitucional, que se celebra de forma telemàtica, segons han explicat fonts del CGPJ.

Les mateixes fonts ja han avançat que Lesmes farà un discurs crític amb la decisió del govern espanyol de no permetre la presència de Felip VI a l'acte.
 

Absència de la Generalitat

El CGPJ no ha convidat la consellera de Justícia, Ester Capella, a l'esdeveniment que té lloc aquest divendres a Barcelona, han explicat a l'ACN fonts del govern.

No hi haurà, per tant, cap representant de la Generalitat.

Les mateixes fonts han constatat que si fos intencionat el fet de no haver convidat la Generalitat, que sempre ha participat en aquest acte, seria una manera de menysprear les institucions de Catalunya i tots els ciutadans que representen.

L'acte té lloc per primer cop a la seu de l'Escola Judicial i està presidit per Carlos Lesmes.
            
Sí que està prevista l'assistència del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo; la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos.

El govern espanyol ha justificat l'absència del rei per motius de seguretat. Tot i que inicialment estava confirmada la seva presència, la Casa del Rei va comunicar que finalment no hi aniria.

ARXIVAT A:
CGPJ
Anar al contingut