Barcelona

El jutge rebutja imposar mesures cautelars al segon identificat per cremar fotos del rei

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha ordenat llibertat amb càrrecs, però "sense cap mesura cautelar", per al segon jove identificat per haver cremat retrats del rei. Enric Stern, de 19 anys, ha reconegut que el 13 de setembre va cremar una fotografia de Joan Carles I, perquè és "antimonàrquic" i perquè "els Borbons no han respectat els drets dels catalans". Stern ha declarat en català durant uns vint minuts i ha arribat a l'Audiència Nacional acompanyat dels seus pares i d'un grup de joves amb estelades.

Actualitzat

Pedraz ha adoptat la mateixa decisió que amb el primer jove identificat, Jaume Roure, que va comparèixer la setmana passada. També com amb Roure, el jutge ha transformat les diligències d'investigació en procediment abreujat, la qual cosa suposa que Stern ha hagut de designar un domicili, on ha d'estar localitzat, i una persona que "permetria la celebració del judici en absència" de l'acusat.

El fiscal Ignacio Gordillo havia demanat compareixences quinzenals per a Stern, una mesura que el jutge ha rebutjat perquè el delicte que se li imputa (injúries a la Corona) "no du aparellada cap pena greu" i en l'acusat "no es constata risc de fuga" en haver acudit voluntàriament a la citació judicial.

Ribot entregarà les fotografies

El fotògraf gironí Jordi Ribot ha anunciat al jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska que entregarà als Mossos d'Esquadra les seves fotografies de la manifestació de dissabte passat, on es van tornar a cremar imatges dels reis. Ribot ha comparegut davant del jutge com a testimoni durant poc més de vint minuts després que es negués a entregar el seu material audiovisual quan els Mossos li van sol·licitar.

Finalment, no s'obrirà contra ell un procediment d'imputació per un presumpte delicte de desobediència a les autoritats judicials. Ribot ha explicat: "Mai dono les fotos a la policia quan me les demana, i així ho recomano als meus alumnes de la universitat, però aquest cop m'he vist obligat a fer-ho, perquè, segons m'ha dit el jutge, si no ho faig incorro en un delicte de desobediència."

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut