Barcelona

Quatre encaputxats cremen una pancarta gegant amb la fotografia del rei a Barcelona

Quatre encaputxats han cremat aquest divendres una pancarta de més de tres metres d'altura amb un retrat del rei durant una concentració a la Facultat de Física i Química de la Universitat de Barcelona (UB) per expressar la seva solidaritat amb els imputats per la crema de fotografies del monarca. La concentració, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Alerta Solidària, ha reunit uns 200 joves.

Actualitzat

En el comunicat que s'ha llegit es considera el rei el "successor del dictador Francisco Franco" i "còmplice de les últimes execucions de la dictadura". A més, afegeix que l'Audiència Nacional (que jutja els imputats per la crema de fotografies) és l'"hereva del Tribunal d'Ordre Públic del règim franquista" i considera que el govern tripartit "es doblega davant les lleis repressives espanyoles".

El portaveu del SEPC, Lluc Salellas, ha explicat que el segon jove identificat com a autor de la crema de les fotografies, Enric Stern, és estudiant de la UB i, per aquest motiu, han escollit aquesta universitat per concentrar-se i expressar la seva "solidaritat".

Per Salellas, aquests processos judicials són "una autèntica barbaritat" i ha fet una crida a la societat educativa i la comunitat civil a expressar el seu "ferm rebuig a la persecució política" contra els joves imputats per haver cremat fotografies del monarca.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut