El jutge Andreu de l'Audiència Nacional hauria permès el 9N i després hauria detingut Mas

Ho revelen nous fragments del dinar en què Villarejo va explicar-li com la Policia Nacional va falsificar el compte a Suïssa atribuït a Xavier Trias

RedaccióActualitzat

Nou capítol dels àudios gravats per l'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, que desvela les opinions del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu sobre el 9N i l'expresident Artur Mas.

Els ha publicat el digital El Món, que assegura que es van gravar en el mateix dinar en què Villarejo va explicar a Andreu com la Policia Nacional va falsificar un compte a Suïssa de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias.

Segons aquest digital, era el 4 de novembre del 2014, cinc dies abans de la consulta sobre la independència del 9N a Catalunya, i la conversa s'hi va centrar una estona.

Els tertulians eren Villarejo, Andreu, el president del diari La Razón, Mauricio Casals, i José Luis Olivera, cap del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el CITCO.

Tots quatre van estar d'acord a qualificar d'errònia l'estratègia de Mariano Rajoy de prohibir-la, i el jutge Andreu va considerar que hauria estat millor deixar fer la consulta com estava prevista i detenir després Mas:

Andreu: "Jo crec que hauria estat més ridícul deixar-los fer."

Villarejo: "És clar! Però si és com el que prohibeix una 'vaquilla', és una festa popular!"

Andreu: "El tema preventiu a mi em sembla molt perillós, es pot desqualificar, es pot dir 'això és una pallassada'." (Sobre Artur Mas) "Se'l deté i se'l cita a declarar."

Villarejo: "I ja està."


Apuntat com a Santiago Bernabéu

Els comensals van ridiculitzar la consulta, i Olivera va assegurar que s'havia apuntat 10 vegades al cens, i Villarejo va interessar-se per saber quins noms havia fet servir:

Villarejo: "Perquè és una festa d'aquelles 'festes camperes', un vota, un altre va i que faci el que vulgui."

Olivera: "500.000 s'hi han apuntat, i 10 són meus."

Villarejo: "Tu què tens, el Bob Esponja, la rateta presumida i no sé què?"

Olivera: "Una és Santiago Bernabéu."

 

 

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoAudiència Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut