L'acusat durant el judici a l'Audiència de Barcelona (ACN/Pol Solà)

El jurat declara culpable l'home acusat de matar la dona i amagar-la al riu Congost el 2018

El fiscal demana 26 anys de presó per assassinat amb traïdoria i maltractament habitual amb els agreujants de parentiu i discriminació de gènere

El jurat popular ha declarat aquest divendres culpable d'assassinat l'home jutjat a l'Audiència de Barcelona per matar la seva dona a Granollers el 2018 i amagar-la al riu Congost.

Els membres del jurat han considerat, per unanimitat, que ha quedat demostrat que l'acusat va matar la víctima sense que aquesta tingués la possibilitat de defensar-se. A més, sostenen que l'home tenia una actitud de "menyspreu i superioritat" envers la dona i que més d'una vegada l'havia maltractat físicament.

El ministeri fiscal manté la petició de 26 anys de presó i més de 500.000 euros d'indemnització als familiars de la víctima per assassinat amb traïdoria i maltractament habitual amb els agreujants de parentiu i discriminació de gènere.

 

De nit, en un lloc solitari i poc il·luminat 

Els fets haurien passat la nit del dilluns 16 al dimarts 17 de juliol del 2018. L'acusat era amb la seva dona a l'habitació on convivien, van discutir i ell va marxar del pis. Al cap d'una estona també en va marxar la dona. Van parlar diversos cops per telèfon i a les dues de la matinada es van reunir prop del passeig fluvial de Granollers.

El jurat considera que hi ha prou indicis per afirmar que l'home la va matar en aquest lloc i que després va amagar el cos en un col·lector proper a la riba del riu Congost. De fet, els membres subratllen que es tracta d'una zona "insegura, sense llum i poc confluïda" a la qual la dona "no hauria accedit d'anar si s'hagués esperat un atac mortal".
 

 Trobada dos mesos després

La dona, de 25 anys, estava embarassada de dos mesos i va ser localitzada uns dos mesos després, el 9 de setembre, en avançat estat de descomposició, amb el cap separat del cos i en una bossa de plàstic.

L'home va ser arrestat gairebé un any després, a principis de juliol del 2019.
 

Maltractaments psicològics i físics

Els membres del jurat també han considerat provat, segons els testimonis que han declarat en el judici, que l'acusat, en l'àmbit del matrimoni i la convivència, agredia físicament i maltractava psicològicament la dona.

Finalment, els nou membres han coincidit a demanar que no se suspenguin les penes de l'acusat i que no es contempli tampoc que se li pugui atorgar un indult.
 

L'acusat acusa la víctima de traficar

Durant el judici, l'acusat va negar els fets i va assegurar que ell no va la va agredir mai. Va afegir que l'exparella de la dona l'havia amenaçada més d'un cop, que poques setmanes abans del crim ell i la víctima van ser agredits en una discoteca i que fins i tot algun testimoni va veure un altre home amb la dona la nit dels fets.

L'acusat només va respondre a les preguntes de la defensa i del jurat, i va afegir que la dona, que tenia un fill amb la seva parella anterior, era narcotraficant. Fets que les proves no han corroborat.

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaMasclisme
Anar al contingut