Un fotograma de la pel·lícula "La mesita del comedor", on surten unes mans ensangonades
Un fotograma de la pel·lícula "La mesita del comedor", guanyadora del festival TerrorMolins (3cat)

El film català low-cost que triomfa al món, "La mesita del comedor", guanya el TerrorMolins

El llargmetratge del terrassenc Caye Casas suma guardons i triomfa al 42è Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei

Anna Bonet MartínezActualitzat

Després de recollir premis en una vintena de festivals internacionals, "La mesita del comedor", del director Caye Casas, ha guanyat el premi a la millor pel·lícula de l'edició número 42 del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei, el TerrorMolins. El film, de baix pressupost, es va rodar en només deu dies en un pis de Terrassa, però s'ha convertit en el llargmetratge més premiat de l'any en festivals de gènere fantàstic de tot el món.

Caye Casas, director de 'La mesita del comedor', a la sala de projeccions del festival TerrorMolins
Caye Casas, director de "La mesita del comedor", a la sala de projeccions del festival TerrorMolins(3cat)

"No tenim ni subvencions, ni ajudes, per variar. Com mai. Ni teles, ni plataformes. Amb una pel·li tan petita, tan low-cost, aconseguir tot el que estem aconseguint és gairebé un somni" explicava Casas amb motiu de la inauguració del festival. I això que el film no va passar el tall de l'última edició del Festival de Sitges.

La pel·lícula, que va inaugurar el festival, explica la història d'una parella en crisi, interpretada per David Pareja i Estefanía de los Santos. Comprèn una tauleta de menjador que es convertirà en la pitjor decisió de les seves vides i, gairebé sense sortir del pis, experimenten terror domèstic i psicològic, amb emocions fortíssimes i un punt de comèdia negra. Segons el director, és un film per a qui li agradi patir: "No hi ha monstres, ni fantasmes, ni vampirs. Només la vida i un destí cruel, que qui la vegi ni l'oblidi i es quedi totalment traumatitzat."

Palmarès de la 42a edició del festival

A la Secció Oficial destaquen també els premis a la coproducció catalana "L'espera", de F. Javier Gutiérrez. La pel·lícula ha guanyat el premi a la millor interpretació per a Víctor Clavijo i el guardó a la millor música.

La millor direcció se l'ha endut l'argentina "Cuando acecha la maldad", de Demián Rugna. Les britàniques "New Life" i "Stopmotion" han obtingut el premi al millor guió i als millors efectes visuals i maquillatge, respectivament, i la nord-americana "Vive dentro", a la millor fotografia.

Entre les seccions paral·leles de llargmetratges, les principals premiades han sigut dos films dirigits per dones: la malàisia "Tiger Stripes" i la nord-americana "The Wrath of Becky".

El curt francès "Écorchée" ha guanyat el principal premi de la Secció Oficial de curtmetratges i el premi honorífic s'ha atorgat a la cineasta Mar Targarona.

 

ARXIVAT A:
CulturaCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut