El Dia Mundial de la Salut Mental reivindica l'accés al treball dels malalts

El 84 per cent de les persones amb malalties mentals no tenen feina, i tenir-ne els facilitaria la integració i contribuiria a millorar les seves patologies

Actualitzat

El Dia Mundial de la Salut Mental reivindica aquest any que les persones amb aquestes malalties tinguis accés a un lloc de treball. Un 84% de la gent amb discapacitat per problemes mentals no té feina. El lema de la jornada és precisament "Salut mental, a la comunitat i a la feina". El psiquiatre Pere Bonet, president del Clúster Salut Mental Catalunya, diu que la incorporació al món laboral és una part important per reintegrar aquests malalts.

 

"Més enllà d'ocupar perquè sí, si hi ha un guany econòmic, també hi ha un guany en la dignificació de la persona, i tenir-ho en compte des dels inicis de la malaltia. Caldria una reflexió més àmplia, però en el fons el que voldríem tots és que aquella persona tingués un àmbit de treball que li permetés relacionar-se i sentir-se digne."

 

Centres sanitaris, de salut mental i hospitals se sumen a la campanya, que té el lema "Treballar sense màscares, donar ocupació sense barreres".

 

 

 

La campanya reivindica no només l'accés als llocs de treball de les persones amb malalties mentals, sinó que defensa la necessitat de tenir cura de la salut mental a la feina. Els casos d'ansietat i depressió l'any passat van representar fins prop d'un 75% de les patologies relacionades amb el treball. La majoria dels afectats, més d'un 62%, van ser dones entre els 25 i els 55 anys.

 

Anar al contingut