El 77% dels conductors que donen positiu per droga a Barcelona són transportistes

S. Poll / À. FàbregasActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detectat que, de tots els positius dels controls de drogues que s'han fet últimament a la ciutat, la immensa majoria, el 77%, són transportistes, conductors de furgonetes o petits camions.

La meitat dels conductors aturats en els controls de drogoalcoholèmia que va fer la Guàrdia Urbana l'any passat van donar positiu en droga. Dels 61 positius en droga, 47 van ser conductors de furgonetes i camions lleugers de transport de mercaderies.

 

 

Aquest sector cada vegada té més pressió perquè cada vegada comprem més per internet i s'han de fer arribar més paquets. A Barcelona, el 2018 hi va haver 11.860 víctimes de trànsit. Cada dia hi va haver una trentena d'accidents i d'aquests, gairebé quatre van ser de vehicles de transport de mercaderies.

Segons l'intendent de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, els conductors no són conscients que la cocaïna, la marihuana i l'haixix poden trigar dies a eliminar-se del cos i que els afecta la conducció:

 

"Si és consum de cànnabis potser estan més relaxats, els seus sentits estan disminuïts, veuen menys coses, amb la qual cosa poden. Però amb altres tipus de droga com per exemple la cocaïna, el que fa és que la gent té una eufòria, es creu que està superfort, superbé i fa una conducció més temerària, més arriscada."

 

En el cas de consumidors habituals, la cocaïna es pot detectar fins a una setmana després d'haver-la consumit.

Segons la Guàrdia Urbana, en els controls de drogoalcoholèmia, els conductors que consumeixen droga protesten més que en el cas dels que consumeixen alcohol perquè creuen que sí que controlen les seves facultats.

 

 

La droga més detectada als controls de la Guàrdia Urbana és el cànnabis o marihuana.

Molts conductors expliquen als agents de la Guàrdia Urbana que consumeixen marihuana a la nit abans d'anar a dormir per relaxar-se, però no són conscients que l'endemà la droga encara es detecta, que tenen les capacitats físiques afectades i que és més fàcil que tinguin un accident.

ARXIVAT A:
DroguesCànnabisMarihuanaMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut