janquim / Barcelona

Educació llança un blog, un compte de Twitter i un canal de vídeo

El departament d'Ensenyament ha decidit buscar una via de comunicació amb la ciutadania i opta per les eines que les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) posen a l'abast de tothom.

Actualitzat
Per una banda, s'ha llançat un blog, que té en el primer apunt un missatge de benvinguda del conseller, Ernest Maragall, però que vol ser un canal de to menys institucional i més directe, segons expliquen des del seu entorn.

L'equip de comunicació del departament mantindrà el blog, amb un mínim d'un apunt setmanal, sempre de caràcter informatiu. La intenció dels seus impulsors és que també serveixi de canal de diàleg i per això el blog admetrà comentaris sense moderació, després d'un simple registre. Les mateixes fonts aclareixen que "només s'esborraran els missatges que utilitzin llenguatge impropi i aquells que repeteixin amb una còpia el que hagi dit un altre". Saben que hi ha el risc de rebre una allau de rèpliques però la disposició sembla rotunda.  

També s'ha obert un compte a Twitter, que ja funciona des de fa uns dies i que té una vocació més immediata, per posar al dia els seguidors de jornades, activitats i informacions d'interès.

La tercera eina que es posa en marxa és un canal de vídeo a YouTube. Els vídeos es produeixen a l'àrea de comunicació del departament i pretenen aportar materials sobre projectes concrets.

La presència d'Educació a internet és activa des de fa anys, amb la informació de serveis, recursos per als docents, per als alumnes i de tipus audiovisual. L'acció d'aquesta setmana és una altra prova que a l'administració creix l'interès per fer servir les eines de comunicació que les tecnologies de la informació proporcionen, encara que no es pot considerar una pràctica habitual.

Anar al contingut