La portaveu de CDC, Marta Pascal (ACN)
La portaveu de CDC, Marta Pascal (ACN)
Barcelona

Dos de cada tres militants de CDC aposten per incloure "Convergència" al nom del nou partit

El partit ha fet públics aquest dilluns part dels resultats obtinguts en les primeres enquestes que els militants i simpatitzants de la formació estan responent en el marc del procés de refundació

Actualitzat

El 65% dels militants de CDC aposten almenys per mantenir la marca "Convergència" en el nom del nou partit. Convergència ha fet públics aquest dilluns part dels resultats obtinguts en les primeres 505 enquestes que els militants i simpatitzants de la formació estan responent en el marc del procés de refundació, a través de l'anomenat Torn Obert. Entre aquestes primeres respostes, el 27,5% vol mantenir intactes les sigles del partit, mentre que el 37,5% prefereix canviar-les, però incloent el terme "Convergència". Un 10,1% vol un nou nom en el qual no aparegui ni la paraula "Convergència", un 14,7% fa altres propostes alternatives, i la resta no ho sap o no contesta.

Segons ha explicat la portaveu del partit, Marta Pascal, davant la pregunta sobre l'eix esquerra-dreta, per ara, el 91,3% se situa en el "centre ampli", dels quals el 45% s'ubiquen en el "centre pur", el 31% en el "centreesquerra" i  el 14% en el "centredreta". El 54,9% considera que CDC ha de ser un "espai de convivència i confluència", el 28,3% creu que cal posar més l'accent socialdemòcrata i el 10,9%, en el liberal.

Pel que fa als imputats, una àmplia majoria (un 71%) creu que no han d'anar a les llistes electorals, encara que hi ha més varietat sobre el moment en què han de renunciar al càrrec: el 42% creu que han de fer-ho amb sentència, el 25% quan són citats com a investigats i un 22,2% quan s'obre el judici oral.

Al voltant de 10.000 persones, entre militants i simpatitzants, participen aquests dies en el procés participatiu Torn Obert per respondre a un qüestionari de prop de 90 preguntes sobre el model de partit que desitgen davant el congrés de la refundació convocat per a principis de juny.

Anar al contingut