Dolores Delgado, en una foto d'arxiu (EFE)
Dolores Delgado en una foto d'arxiu (EFE)

Dolores Delgado plega com a fiscal general de l'Estat per motius de salut

La substituirà Álvaro García Ortiz, mà dreta fins ara de qui també va ser ministra de Justícia

RedaccióActualitzat

L'exministra de Justícia, Dolores Delgado, ha presentat la renúncia com a fiscal general de l'Estat adduint motius de salut. Des de la Fiscalia expliquen que Delgado té problemes greus d'esquena i s'ha de sotmetre a diverses operacions.

La fins ara fiscal general de l'Estat va arribar al càrrec el febrer del 2020, una decisió que va generar molta polèmica perquè havia estat ministra de Justícia amb el govern de Pedro Sánchez.

Al capdavant de la Fiscalia, ha rebut crítiques de les associacions conservadores per la seva política de nomenaments.
 

Álvaro García Ortiz agafa el relleu

Delgado ja ha comunicat la seva renúncia al govern espanyol, que ha incorporat a l'ordre del Consell de Ministres d'aquest dimarts el nomenament del seu relleu, que serà Álvaro García Ortiz, la seva mà dreta com a cap de la secretaria tècnica.

Álvaro García Ortiz quan va ser nomenat com fiscal de sala de Suprem, justament per Dolores Delgado
Álvaro García Ortiz quan va ser nomenat fiscal de sala de Suprem, justament per Dolores Delgado (Creative Commons/CC-BY-SA-4.0)

Nascut a Lumbrales, Salamanca, el 1967, García Ortiz ha estat portaveu de la Unió Progressista de Fiscals. Es va estrenar com a fiscal a Maó el 1998, i el 2004 es va convertir en fiscal especialista en Medi Ambient de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Galícia, on va assumir l'acusació pública del cas Prestige, el 2004.

Després, va ser nomenat fiscal de sala del Tribunal Suprem i fiscal en cap de la Secretaria Tècnica de la Fiscalia General de l'Estat.

Des del 2018 és membre del Consell Fiscal. Entre altres, té la Creu de Primera Classe de l'Orde de Sant Raimon de Penyafort i la del mèrit de la Guàrdia Civil.

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut