Imatge del camió on viatjaven els refugiats (Reuters)
Imatge del camió on viatjaven els refugiats (Reuters)
Àustria

Detingut el conductor del camió trobat a Àustria amb 71 refugiats morts

Els refugiats van morir per asfíxia poc després d'entrar al vehicle. El sistema de refrigeració del camió no funcionava.

RedaccióActualitzat

Detingut el conductor del camió trobat en una autovia d'Àustria on van morir per asfíxia 71 refugiats.

Entre els 71 refugiats trobats morts la setmana passada en el camió abandonat, hi havia sirians, iraquians i afganesos, però fins ara cap ha pogut ser identificat, segons ha informat aquest divendres la policia austríaca.

Hans Peter Doskozil, cap de la policia de la província del Burgenland, ha indicat en roda de premsa que els refugiats van morir probablement per asfíxia en territori hongarès poc després d'haver entrat al camió, el sistema de refrigeració del qual no funcionava. Pel que indiquen les investigacions hi havia oxigen per una hora i mitja aproximadament. El cap de la policia ha precisat que no hi ha indicis que els refugiats intentessin escapar de l'interior del camió, sinó que aparentment sembla que haurien anat quedant inconscients per la falta d'oxigen.

Tot i que no s'ha pogut identificar encara les víctimes, s'han trobat 17 documents de viatge que han permès determinar que hi havia sirians, iraquians i afganesos a bord. També es van trobar 40 telèfons dels quals s'han pogut extreure contactes de possibles familiars de les víctimes.

Segons Doskozil, s'ha pogut confirmar que dels quatre menors morts, dos eren germans. Són un nadó i un nen petit.

 

Anar al contingut