Moment de la detenció de la jove detinguda dissabte a Granollers
Nova operació de la Guàrdia Civil contra el jihadisme, aquesta vegada a Pamplona
Pamplona

Detingut a Pamplona un home que pretenia incorporar-se a Estat Islàmic

Segons el Ministeri de l'Interior, l'home feia servir el seu establiment d'hostaleria per difondre entre els seus clients vídeos i notícies relacionats amb el jihadisme

RedaccióActualitzat

Detingut a Pamplona un home de 32 anys de nacionalitat marroquina acusat de vinculacions amb el terrorisme jihadista. Segons el Ministeri de l'Interior, tenia previst viatjar a Síria per unir-se a la lluita d'Estat Islàmic. La Guàrdia Civil li seguia la pista després de detectar senyals de radicalització. Sembla que l'home utilitzava l'establiment d'hostaleria que regenta a la capital navarresa per difondre entre determinats clients vídeos i notícies relacionats amb l'organització terrorista, i hauria fet activitats de captació tant al seu entorn com a través d'internet. Els responsables de la investigació se centren ara en la xarxa de contactes amb què comptava per arribar fins a Síria.

Justament aquest dimarts està previst que passin a disposició judicial els tres detinguts dissabte a Barcelona i Granollers per la seva implicació en la captació i l'enviament de militants a les files d'Estat Islàmic. La jove de 24 anys detinguda a Granollers, acusada de formar part d'una xarxa de captació de terroristes per a Estat Islàmic, també hauria intentat viatjar a Síria. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va explicar que la jove tenia la maleta preparada per viatjar a l'Afganistan, però que anteriorment ja havia intentar anar a Síria. En aquella ocasió, la detenció d'una altra dona que havia d'anar amb ella va frustrar el viatge.

Anar al contingut