Efectius de la policia a l'Ajuntament d'Oriola (Foto: EFE)
Efectius de la Policia Nacional retiren documentació de l'Ajuntament d'Oriola. (Foto: EFE)
Alacant

Detenen el president de la Diputació d'Alacant per presumpta corrupció

El president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, del Partit Popular, ha estat detingut en relació amb un cas de presumpta corrupció per l'adjudicació de diversos serveis. La policia l'ha arrestat juntament amb el regidor d'Infraestructures d'Oriola després de diversos escorcolls. La policia ha inspeccionat les dependències de la Diputació d'Alacant, el domicili particular del president, així com també l'ajuntament d'Oriola. Els escorcolls s'han fet per ordre de la Fiscalia Anticorrupció i un jutjat de la mateixa localitat, i segons algunes fonts s'han fet per investigar l'adjudicació dels serveis de recollida d'escombraries i el pla zonal de residus d'Oriola. Els advocats de Ripoll han dit que encara no saben de què se l'acusa.

Actualitzat
El president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, i el regidor d'Infraestructures d'Oriola han estat detinguts per la policia. Segons diverses fonts els dos arrestos s'han fet en relació amb una investigació judicial sobre una suposada trama de corrupció a la comarca del Baix Segura en relació amb els contractes de recollida d'escombraries.

Prèviament, la policia ha registrat la seu de la Diputació d'Alacant, el domicili particular del seu president, l'Ajuntament d'Oriola i una de les empreses del constructor adjudicatari Enrique  Ortiz, màxim accionista de l'Hèrcules Club de Futbol implicat en el "cas Gürtel" per presumpte finançament il·legal del PP.

Un fort desplegament policial ha envoltat l'ajuntament d'Oriola, on no s'ha permès l'entrada dels funcionaris. Els agents han escorcollat les regidories de Foment i Urbanisme acompanyats per diversos regidors i el secretari municipal.

Els advocats no saben "de què se l'acusa"

A les 3 del migdia, els agents han traslladat Ripoll a la comissaria del barri de Benalua perquè hi presti declaració. Un dels seus advocats, Bernardo del Rosal, ha dit que el president de la Diputació "està molt tranquil i col·labora amb la policia en tot allò que li han demanat". Del Rosal ha afegit que ni ell ni el seu representat saben quins càrrecs se li atribueixen: "En la interlocutòria de l'entrada de registre hi ha indicacions genèriques, però no ens han dit els fets que motiven les imputacions".

Algunes fonts han concretat que l'operació formaria part de les investigacions del jutjat número 3 de la capital de la comarca del Baix Segura que des del maig del 2007 investiga una causa per suborn en l'adjudicació del contracte del pla zonal de residus d'Oriola per 20 anys licitat en 190 milions d'euros.

L'operació toca de ple el sector zaplanista del PP valencià, enfrontat històricament al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i que després de la seva imputació per la causa dels vestits s'havia desentès de la sort del president valencià.
Anar al contingut