Mor el periodista d'investigació holandès que va ser tirotejat en ple carrer
Imatge d'arxiu del periodista Peter R. de Vries (EFE/Koen van Weel)

Detenen al Baix Llobregat un home implicat en l'assassinat del periodista Peter de Vries

Estava amenaçat per la màfia per les seves investigacions periodístiques i el van tirotejar fa 1 any en ple carrer a Amsterdam

Redacció / ACNActualitzat

La Policia Nacional ha detingut a Sant Feliu de Llobregat un dels implicats en l'assassinat del periodista neerlandès Peter de Vries, que va ser tirotejat al carrer al centre d'Amsterdam fa un any quan sortia de gravar un programa de televisió.

En la mateixa operació policial internacional han estat arrestades dues persones més, una als Països Baixos i una altra a Curaçao, una illa a Amèrica del Sud que forma part dels Països Baixos.

En estat crític el periodista d'investigació neerlandès De Vries, tirotejat a Amsterdam
La policia va detenir dos homes sospitosos de disparar a De Vries poc després de l'assassinat (Reuters/Eva Plevier)

Operació policial per detenir els tres sospitosos

Les investigacions que han portat a la detenció a Sant Feliu de Llobregat van començar quan es va rebre un requeriment de la policia neerlandesa demanant que es localitzés un dels implicats, que havia fugit després del crim.

Un cop localitzats els tres implicats, es va dissenyar un operatiu conjunt per detenir-los de forma simultània. Dos policies neerlandesos van desplaçar-se a Catalunya per detenir i escorcollar el domicili de l'investigat, que vivia a Sant Feliu.

En el dispositiu van participar també efectius dels Grups Operatius Especials de Seguretat, que van haver d'afrontar les fortes mesures de seguretat adoptades per l'investigat.

L'home canviava periòdicament de domicili, pràcticament no sortia mai de casa i altres persones li portaven la compra i el menjar.

En estat crític el periodista d'investigació neerlandès De Vries, tirotejat a Amsterdam
Molts ciutadans van posar flors al carrer d'Amsterdam on van assassinar el periodista Peter de Vries (EFE/Koen van Weel)

Periodista amenaçat per la màfia

Peter de Vries, que tenia 64 anys, es dedicava a investigar crims sense resoldre, i el 7 de juliol del 2021 li van disparar 5 trets a boca de canó, un d'ells al cap, el van ingressar a l'hospital en estat crític i va morir una setmana després, el dia 15, aquest divendres fa exactament un any.

Era tota una celebritat als Països Baixos per les seves investigacions periodístiques, com la que va fer sobre el segrest el 1983 del magnat de la cervesa Freddy Heineken.

Havia fet de confident en casos policials i judicials molt mediàtics, estava amenaçat pel narcotraficant i cap de la màfia neerlandesa Riduan Taghi, i havia portat escorta per aquest motiu.

Just després de l'atemptat que va costar-li la vida a De Vries, la policia va detenir tres persones presumptament relacionades amb el tiroteig, una de les quals van deixar lliure poc després.

 

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut