Un policia belga desplegat a la zona de l'atac el 16 d'octubre a Brussel·les (Reuters)

Detenen a Màlaga un home acusat de ser còmplice de l'atac jihadista de Brussel·les

La Policia Nacional va detenir a Màlaga Kamal Afoullah, de 51 anys, sobre qui pesava una ordre de detenció internacional vinculada amb l'atemptat que va acabar amb la vida de dos aficionats suecs

Deu dies després de l'atac al centre de Brussel·les, la Policia Nacional ha localitzat i ha detingut, a Màlaga, Kamal Afoullah, un ciutadà amb nacionalitat belga acusat d'estar vinculat a l'atemptat en què un home va matar a trets dos ciutadans suecs i en va ferir un tercer.

La justícia belga havia dictat una ordre internacional de detenció contra ell pels delictes de tràfic de drogues i armes, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

En el moment de la detenció portava documentació falsa. Segons ha explicat aquest divendres el Ministeri de l'Interior, un cop ha declarat a l'Audiència Nacional se l'ha enviat a presó sense fiança per risc de fuga, i, al concloure que hi ha "indicis de col·laboració" amb l'atemptat, també se l'ha acusat de possible encobriment i de falsedat documental. Segons el ministeri, l'home estaria vinculat amb activitats delictives relacionades amb el crim organitzat.

Paral·lelament, s'ha ordenat l'extradició del detingut a Bèlgica, que el reclamava perquè compleixi una condemna de vuit anys per tràfic de drogues, blanqueig de capitals i tinença d'armes.


L'atemptat al centre de Brussel·les

El dilluns 16 d'octubre cap a les set del vespre un home amb un fusell automàtic va provocar el pànic al centre de la capital de Bèlgica. L'home que va obrir foc va matar dos ciutadans suecs --un més va quedar ferit-- que havien de seguir el partit de futbol que enfrontava aquell mateix dia les seleccions belga i sueca.

Policia desplegada al barri de Schaerbeek, a Brussel·les (Reuters)

L'atemptat es va considerar jihadista des del primer moment, però les autoritats no el van relacionar amb la guerra entre Israel i Hamas. La policia va abatre l'autor de l'atac l'endemà.

Era un ciutadà tunisià de 45 anys que havia demanat asil a Bèlgica. Li havien rebutjat la petició feia quatre anys, però s'havia quedat al país de manera irregular. Ell mateix es va identificar com a membre de l'Estat Islàmic en un vídeo a les xarxes en què reivindicava ser l'autor de l'atac i que havia matat ciutadans suecs com a venjança.

 

ARXIVAT A:
Jihadisme Bèlgica
Anar al contingut