Un policia belga desplegat a la zona de l'atac, aquest dilluns, a Brussel·les (Reuters)

La policia abat el sospitós de l'atac en què han mort dos ciutadans suecs a Brussel·les

Era l'home de 45 anys d'origen tunisià que va penjar amenaces contra Suècia a les xarxes i a qui han trobat el fusell automàtic que es va fer servir per a l'atac

RedaccióActualitzat

El sospitós d'haver mort dos ciutadans suecs a Brussel·les aquest dilluns al vespre ha estat neutralitzat a trets i detingut aquest dimarts al matí en un bar del barri de Schaerbeek de la mateixa ciutat i, segons la premsa local, ha mort poc després a l'UCI d'un hospital.

La detenció, avançada per la televisió pública belga, ha estat confirmada per la Fiscalia General de Bèlgica, que ha precisat que encara no estaven del tot segurs que fos l'autor dels atacs.

L'atacant va fugir en una moto i no el van poder identificar, i el sospitós ara mort el buscaven perquè va penjar un vídeo a les xarxes socials en què amenaçava els ciutadans suecs.


Li han trobat el fusell de l'atac

Poc després, però, la ministra de l'Interior belga, Annelies Verlinden, ha dit que al costat del sospitós hi han trobat el fusell automàtic que es va fer servir per disparar contra els ciutadans suecs:

"L'arma amb què es van cometre els atacs s'ha trobat aquest matí on l'home va ser detingut, així que la probabilitat que hagim capturat l'autor és molt alta, ara estem comprovant les empremtes dactilars per estar 100% segurs".

L'home, Abdesalem Al Guilani, era un ciutadà tunisià de 45 anys que havia demanat asil a Bèlgica, li van rebutjar la petició fa 4 anys però s'hauria quedat al país de manera irregular.

El vídeo el va penjar després dels atacs, s'hi va identificar com a membre d'Estat Islàmic i va reivindicar ser-ne l'autor i que havia matat ciutadans suecs com a venjança.

La policia sospita que té còmplices, en concret, busquen qui el va gravar en vídeo mentre disparava contra els ciutadans suecs, imatges que també es van difondre per les xarxes.

Policia desplegada al barri de Schaerbeek, aquest dimarts a Brussel·les (Reuters)

Suspès el partit de l'Eurocopa 2024 Bèlgica-Suècia

L'alarma provocada per l'atac d'aquest dilluns va fer que el partit de classificació per a l'Eurocopa 2024 entre Bèlgica i Suècia que es jugava a Brussel·les se suspengués a la mitja part.

Els espectadors van quedar confinats a l'estadi fins a la mitjanit, moment en què els van començar a desallotjar amb moltes mesures de seguretat.

També la Comissió Europea va demanar als seus treballadors que no sortissin al carrer mentre continués l'estat d'alarma.

 

ARXIVAT A:
Bèlgica
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut