Una passatgera mostra el certificat d'una PCR negativa a l'aeroport de Palma (EFE)

Detecten deu persones d'un mateix vol amb certificats falsificats de PCR negativa

Fins ara s'havien detectat proves falsificades en vols diferents, però mai tantes en un sol vol

Els Mossos d'Esquadra han detectat certificats falsos de proves de Covid-19 per poder viatjar. Ha estat a l'aeroport del Prat, on la policia catalana ha descobert un grup de deu persones que pretenien embarcar en un vol cap a Abu Dhabi amb certificats PCR falsos.

Així ho ha assegurat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en la seva compareixença després de la reunió del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) on s'ha anunciat un pla de xoc per provar de posar fre als contagis de coronavirus.

Tots els que es trobaven en possessió d'un d'aquests certificats falsificats han estat denunciats per delicte lleu i s'ha obert una investigació per localitzar qui hi pot haver darrere d'aquest fet. En ocasions anteriors ja s'havien detectat PCR falsos individuals, tres en vols diferents, però aquest és el primer cas d'un grup en un únic vol.
 

Antecedents

A mitjans de desembre una dona va ser detinguda a Madrid per vendre resultats negatius a proves PCR falses per internet a uns 40 euros.

Un cop abonada la suma acordada, aquesta dona, denunciada per un delicte contra la salut pública i un altre de falsificació de documents, es comprometia a fer arribar al correu electrònic del comprador en menys de 24 hores el certificat falsificat.

El responsable del laboratori a nom del qual estaven els resultats negatius de proves PCR va interposar una demanda a finals d'octubre de l'any passat, que va culminar amb la detenció. L'argument de venda era que aquests documents eren "vàlids per viatjar a qualsevol país".

Des del passat 23 de novembre del 2020 que els aeroports espanyols van començar a demanar una prova PCR negativa feta tres dies abans, com a màxim, a tots els passatgers que arribessin de països on el coronavirus tingués molta incidència.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut