Neteja a l'aeroport del Prat

L'aeroport del Prat exigeix PCR negatiu als passatgers que vinguin de països de risc

La mesura s'aplica a partir d'aquest dilluns, i ara mateix afecta els vols procedents de tota la Unió Europea i de 37 països més

Cristina HerranzActualitzat

Aquest dilluns 23 de novembre els aeroports espanyols comencen a demanar un certificat negatiu de prova PCR a tots els passatgers que arribin provinents de països o zones on el coronavirus tingui molta incidència.

La llista d'aquests països, que es pot consultar a la pàgina web del Ministeri de Sanitat, inclou tots els de la Unió Europea i també 37 més d'arreu del món, entre els quals els Estats Units i el Regne Unit.

A la llista, que s'actualitza cada 15 dies, també hi ha l'Argentina, la Federació Russa, el Marroc, Suïssa i Tunis.

 


Feta 3 dies abans com a màxim

Aquesta mesura es va publicar fa 10 dies al Butlletí Oficial de l'Estat, el 12 de novembre, i es va fer pública el dia abans.

A tots els viatgers se'ls exigirà una prova feta 72 hores abans de l'arribada i, evidentment, que sigui amb resultat negatiu.

Els turistes s'hauran d'adreçar als controls de Sanitat Exterior (Foreign Health Authority), que és on recolliran els certificats de PCR.

Si no en porten, test d'antígens

En cas que no tinguin la prova podran ser sancionats, i se'ls farà un test d'antígens i en una hora ja tindran el resultat.

En previsió que hi haurà molts casos, per fer les proves s'han habilitat zones d'espera perquè personal mèdic faci el test als viatgers, i hi puguin esperar el resultat. També s'haurà habilitat un espai d'aïllament per a les persones que donin positiu.

En tot cas, si el passatger dona negatiu en el test d'antígens podrà continuar amb el seu viatge amb normalitat, i si dona positiu, s'activaran tots els protocols d'alerta sanitària.

Aquestes mesures s'afegeixen als controls que ja es fan als aeroports a tots els passatgers internacionals per contenir la pandèmia. En els punts d'entrada, es fa control de temperatura, visual i documental.

Niño-Becerra: 'Del 0 al 10 el meu nivell de preocupació per l'economia és un 9'
ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut