31 detinguts a la Jonquera per justificar amb PCR falses un viatge en autocar a Romania
Agents de la Policia Nacional espanyola
Madrid

Detinguda una dona que venia certificats de PCR negatius per 40 euros a internet

En 24 hores enviava per correu electrònic un document molt similar a l'autèntic sense fer cap prova "per viatjar a qualsevol país"

Actualitzat

La Policia Nacional ha detingut a Madrid una dona per vendre certificats falsos de PCR negatius. La dona venia els certificats per internet a 40 euros, per això ha estat acusada d'un delicte contra la salut pública i per falsificació de documents.

Sembla que, a través de pàgines d'internet de compravenda a particulars, oferia uns certificats molts similars als autèntics, que feia arribar al comprador en menys de 24 hores per correu electrònic.

La detinguda s'hauria aprofitat de les exigències d'alguns països que demanen informes PCR negatius de Covid-19 per viatjar o treballar, per fer negoci facilitant documents sense un control sanitari previ.

A finals del mes d'octubre el responsable d'un laboratori de Madrid va denunciar a la Policia que circulaven certificats de PCR negatius falsos a nom de l'empresa. Es va detectar que aquests certificats s'expedien sense autorització i sense que s'hagués fet cap anàlisi ni prova.

A conegudes pàgines de compravenda s'anunciava que els certificats eren "vàlids per viatjar a qualsevol país" i es destacava que moltes persones els haurien utilitzat sense problemes.

Es va localitzar l'autora dels documents, que ha estat detinguda mentre la investigació continua oberta per identificar, localitzar i detenir els compradors que haurien utilitzat aquests certificats de forma il·legal.

ARXIVAT A:
Policia NacionalCovid-19
Anar al contingut