Des de dimecres es restringeix l'entrada de viatgers procedents del Brasil i Sud-àfrica per evitar l'expansió de noves soques de la Covid …
Des de dimecres es restringeix l'entrada de viatgers procedents del Brasil i Sud-àfrica per evitar l'expansió de noves soques de la Covid (EFE/Emilio Naranjo)

Detectat el primer cas a Espanya de la variant brasilera de la Covid

L'infectat és un home de 44 anys que va arribar en avió a Madrid procedent del Brasil i amb una PCR negativa en origen

Actualitzat

La Conselleria de Sanitat de la comunitat de Madrid ha confirmat el primer cas de la nova variant del coronavirus detectada al Brasil.

El portador seria un home de 44 anys que va arribar el 29 de gener en un vol a l'aeroport de Barajas. L'home portava una PCR negativa realitzada en origen. Però a l'arribada a l'aeroport madrileny se li va fer un test d'antígens, que va donar un resultat positiu.

Tot seguit es va traslladar l'home a l'hospital Gregorio Marañón, on una PCR va confirmar el resultat positiu. També es va fer una seqüènciació genòmica del virus, necessària per confirmar la variant del coronavirus. 

El govern espanyol va restringir dimecres 3 de febrer l'entrada de viatgers procedents del Brasil i Sud-àfrica per evitar la propagació de les noves variants de la Covid. Sí que podran entrar els ciutadans espanyols o andorrans que vinguin d'aquests països i els que hi acreditin la residència. Aquesta restricció d'entrada té una vigència de dues setmanes i és similar a la que es va establir amb el Regne Unit a finals del 2020 per evitar la propagació de la soca britànica. 

Segons el Ministeri de Sanitat, ja s'han diagnosticat a Espanya almenys 350 infeccions de la soca detectada al Regne Unit i es calcula que la seva extensió podrà arribar a un 10% dels nous contagis

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut