El Titan, un dels submarins que utilitza OceanGate per realitzar les expedicions a les restes del Titanic
El Titan, un dels submarins que utilitza OceanGate per realitzar les expedicions a les restes del Titanic (@oceangate)

Cinc desapareguts en un submarí turístic utilitzat per fer visites al Titanic

Les autoritats confirmen que hi ha cinc persones a bord del submarí i diuen que els quedarien "entre 96 i 70 hores d'oxigen"

RedaccióActualitzat

-- ACTUALITZACIÓ: Donen per morts els 5 passatgers del Titan per una "implosió catastròfica" prop del Titanic --

 

La Guàrdia Costanera de Boston ha iniciat una operació de recerca d'un submarí que transporta turistes a veure les restes del Titanic i han confirmat que hi hauria cinc persones desaparegudes.

Les tasques de rescat se centren en una àrea ubicada a uns 1.450 quilòmetres del Cap Cod de Massachusetts, on confien que podria trobar-se el submergible. La Força Armada Canadenca també col·labora en la cerca amb un avió C130 i un submarí P8.

En una compareixença de premsa, un dels membres de la Guàrdia Costanera dels Estats Units, John Mauger, ha assegurat que són cinc els integrants de la tripulació del submarí i ha explicat que els queden "entre 96 i 70 hores d'oxigen".

"Dins del submarí hi ha un pilot i quatre operaris. La zona on s'està duent a terme la recerca és remota, i això dificulta les operacions."

OceanGate, l'empresa que gestiona el submergible, assegura en un comunicat que està "explorant i mobilitzant totes les opcions per al rescat de la tripulació de forma segura" i explica que "ha rebut una àmplia assistència de diverses agències governamentals".
 

Un viatge de vuit dies i set nits

La setmana passada, OceanGate Experience va anunciar a la seva pàgina que s'iniciava l'expedició que ara ha desaparegut, que era la cinquena del 2023 i s'havia d'acabar aquest dijous. El submarí va submergir-se diumenge passat al matí, i la tripulació va perdre el contacte 1 hora i 45 minuts després de la immersió.

En aquestes expedicions, els turistes surten de St. John's i recorren uns 640 quilòmetres fins al lloc del naufragi, a l'oceà Atlàntic. Amb el Titan, un submergible amb capacitat per a cinc persones, triguen unes dues hores a baixar fins als 3.800 metres de profunditat, on hi ha les restes del vaixell. El viatge dura uns vuit dies i set nits i té un preu aproximat de 250.000 dòlars per persona.  

Anar al contingut