La dona va admetre el crim des del moment de la detenció, i va reiterar la confessió davant del tribunal durant el judici (ACN/ Pol Solà)

Cas Yaiza: el jurat declara la mare culpable d'assassinat amb traïdoria per unanimitat

El jurat popular considera per unanimitat que l'acusada va planificar el crim de la petita de forma "metòdica" i amb la intenció de fer mal a la seva exparella i pare de la nena

RedaccióActualitzat

El jurat popular declara culpable d'assassinat amb traïdoria Cristina Rivas Espejo, la mare de la Yaiza, la nena de 4 anys morta a Sant Joan Despí el maig del 2021.

El jurat popular, format per nou persones, ha pres aquesta decisió per unanimitat. Consideren que la mare de la nena va planificar el crim durant mesos amb l'objectiu de causar el màxim sofriment possible a la seva exparella, amb qui volia tornar.

Per tant, accepta la majoria de tesis de la Fiscalia i l'acusació particular, que asseguren que la dona va drogar la filla amb pastilles i l'endemà la va asfixiar i després va intentar suïcidar-se.

El jurat ha rebutjat l'atenuant d'alteració psicològica que demanava la defensa, tot i que sí que ha acceptat el de col·laboració amb la justícia. Les acusacions han mantingut la petició de presó permanent revisable.

Durant el judici va quedar acreditat que l'acusada va deixar escrites cinc cartes que evidencien que l'assassinat va ser una venjança contra el pare. Les cartes es van trobar a l'escena del crim, al llit on era l'acusada i el cos sense vida de la seva filla.

Amb aquest veredicte, correspondrà al magistrat president del tribunal redactar la sentència i aplicar la pena que li correspongui, tenint en compte els agreujants de traïdoria i parentiu i l'atenuant per la confessió del crim que ha valorat el jurat.
 

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
Anar al contingut