Barcelona

Carretero queda segon, a deu punts de Puigcercós, en la pugna per liderar ERC

El sector crític d'Esquerra encapçalat per Joan Carretero s'ha quedat a les portes d'aconseguir el seu objectiu. Carretero, amb un 27,56% dels vots, 1.937 en total, ha quedat en segon lloc en la cursa electoral per la presidència del partit, que ha guanyat Joan Puigcercós amb més d'un 37%. Rut Carandell, candidata de Reagrupament.cat a la secretaria general, ha obtingut 1.384 vots, que representa un 19,70%, percentatge que la deixa en el tercer lloc, per darrere de Joan Ridao, que serà el segon d'Esquerra, i de Rafel Niubò, que ha quedat segon.

Actualitzat
L'exconseller de Governació i exalcalde de Puigcerdà, Joan Carretero, no podrà materialitzar el canvi a Esquerra. Des de Puigcerdà, la seva ciutat, Carretero ha celebrat un sopar amb militants, simpatitzants i amics, per agrair-los el treball que s'ha fet aquests dies de campanya, un cop ha conegut els resultats, que l'han deixat en el segon lloc, a deu punts del que serà el nou president Joan Puigcercós.

Carretero ha reconegut la derrota i que no se sent satisfet, ja que els resultats no permetran una renivació del partit independentista. Segons l'exconseller, Puigcercós haurà de trobar ara l'encaix favorable per a totes les sensibilitats del partit. "Ells diran", ha conclòs.

Per la seva banda, la candidata a secretària general de RCat, Rut Carandell, ha afirmat, des la seu del partit a Barcelona, que "els militants han preferit votar per la continuïtat". "Acatem la decisió", ha afegit. Tot i això, per Carandell les eleccions també demosten que "s'ha consolidat una alternativa al partit", i ha volgut recordar el segon de Carretero en la lluita per la presidència.

La candidata a la secretaria general també ha llançat un missatge a la nova direcció i li ha demanat que "treballi per ERC" i "faci bé les coses d'ara endavant", després d'assegurar que Reagrupament.cat representa "una alternativa que volem que sigui lleial i constructiva, perquè que creu en la renovació".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut