Un dels rorquals que s'han vist davant de Barcelona
Un dels rorquals que s'han vist davant de Barcelona (@maralavista/Sergi Rodríguez Basolí)

Capten imatges de quatre balenes davant de la costa de Barcelona

Els exemplars de rorqual comú s'han vist a deu milles de distància

RedaccióActualitzat

A la primavera, entre el març i el maig, és el període amb més possibilitats de veure balenes davant de la costa catalana i ja han arribat les primeres imatges, amb quatre exemplars de rorqual comú, l'única resident en el Mediterrani. El grup s'ha albirat a deu milles de la costa de Barcelona, a l'altura del Port Olímpic.


Són imatges de Sergi Rodríguez Basolí, del projecte @maralavista, que explica que estan documentant albiraments davant la costa barcelonina.

La balena rorqual és el segon animal més gran del planeta, només superat per la balena blava, i cada any passen per les nostres aigües, de camí al mar de Ligúria, com confirma l'Associació Cetàcea, de defensa del medi marí. Aquest cetaci fa entre 20 i 21 metres i pesa 70 tones.

Tot i això, la crisi climàtica ha fet que n'hi hagi menys. L'absència de pluges afecta els microorganismes de què s'alimenten, que no es reprodueixen tant.

El 2021 va ser un any excepcional, amb 222 exemplars identificats davant de la costa catalana, segons el seguiment que fa l'Associació Edmaktub, que es dedica a l'estudi científic i la divulgació de la biodiversitat marina, sobretot dels cetacis.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut