Esther Capella al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio
Esther Capella al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio
Barcelona

Capella, consellera de Justícia: "No puc assumir que la sentència estigui dictada"

La consellera va visitar ahir, dissabte, els líders independentistes a les presons de Soto del Real i Alcalá-Meco

RedaccióActualitzat

Els líders independentistes empresonats rebran avui la visita de les famílies, un cop instal·lats als mòduls de respecte dels centres penitenciaris de Soto del Real i Alcalá-Meco, a Madrid. Abans, però, els ha anat a veure la consellera de Justícia, Ester Capella, que els va visitar ahir, dissabte.

Capella, en declaracions al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, ha explicat que els va veure a tots forts "com quan eren aquí o abans, quan eren a Soto del Real o a Estremera".

La consellera de Justícia s'ha mostrat confiada que la sentència del judici del procés no està escrita i que es dictarà, finalment, l'absolució dels líders independentistes presos.

"En el meu cap, jurídicament pensant, no puc assumir que la sentència estigui dictada. I espero, i així ho desitjo, que el Tribunal Suprem tornarà a tenir seny, tornarà a aplicar aquests principis del Dret Penal d'un estat democràtic i que, per tant, dictarà una sentència que no pot ser més que absolutòria per a les persones subjectes al procediment penal."

Per Capella, el procés judicial "se sustenta en una gran construcció basada en fets que no s'han produït i que no tenen res a veure amb els principis que fins ara teníem assumits que ha de ser aplicar el dret penal". De fet, creu que s'està "desbordant el codi penal".

Respecte al trasllat, divendres, des de les presons catalanes fins a les madrilenyes, la consellera ha dit que, si la gestió hagués sigut del seu departament, les coses s'haurien de fet d'una altra manera.

Capella ha posat en qüestió les condicions del trasllat i assegura que cal "prioritzar la dignitat de les persones":

"No m'agraden que aquestes condicions del trasllat es produeixin, tot i que sigui un autocar nou de trinca."

"Segurament, si nosaltres fóssim una república, i nosaltres haguéssim de gestionar directament totes aquestes coses, ja li dic jo que aquests trasllats no es farien així."

La consellera també ha explicat que avui mateix, o com a molt demà, els presos tindran accés als seus ordinadors perquè puguin preparar la defensa durant el judici. Ahir, des del Twitter de Jordi Sànchez s'alertava que no els havien autoritzat a tenir els ordinadors amb ells i es denunciava que sense no podrien afrontar la seva defensa amb garanties.

A la mateixa entrevista, la també membre d'Esquerra Republicana ha dit que no veu viable investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat perquè no es poden posar les institucions contínuament "en situació de desgast".

ARXIVAT A:
Judici procésGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut