L'autocar de la Guàrdia Civil arriba a Soto del Real i acaba el trasllat dels presos
L'autocar de la Guàrdia Civil arriba a Soto del Real i acaba el trasllat dels presos

Els líders independentistes són al mòdul de respecte de les presons madrilenyes

A Soto del Real, comparteixen espai amb Luis Bárcenas i Rodrigo Rato

RedaccióActualitzat

Els líders independentistes empresonats passen la primera nit als centres penitenciaris de Soto del Real i Alcalá-Meco, on han estat traslladats per afrontar el judici de l'1-O, que ha de començar el 12 de febrer.

A Soto del Real, hi han passat la nit l'exvicepresident Oriol Junqueras, els exconsellers Rull, Turull, Romeva i Forn, i també Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Són al mòdul de respecte número 10, en cel·les individuals, i comparteixen espai amb altres encausats a la trama Gürtel i de les targetes black, com Luis Bárcenas o Rodrigo Rato.

El Ministeri de l'Interior els ha agrupat en un mateix espai per facilitar els trasllats al Tribunal Suprem quan comenci el judici.

Primers missatges després d'arribar a Madrid

Des de Soto del Real, Jordi Sànchez ha fet una piulada en què explica que ja són a Madrid i que estan preparant el judici. També diu que esperen que els donin els ordinadors immediatament per poder afrontar la defensa amb totes les garanties.

 

Jordi Turull ha piulat la nova adreça per aquells que li vulguin escriure cartes:

 

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha fet un tuit aquest matí explicant que el trasllat a Alcalá-Meco va ser llarg, però va anar bé. I també ha confirmat que ella i l'exconsellera Dolors Bassa tornen a estar juntes al mateix mòdul on eren abans de ser traslladades a Catalunya.

 

Presó preventiva

El Tribunal Suprem justifica la presó incondicional pel risc de fuga i de reiteració delictiva.

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart van entrar en presó preventiva a Soto del real el 16 d'octubre del 2017 després que ho decretés la jutge de l'Audiència Nacional Carme Lamela.

Oriol Junqueras i Joaquim Forn van entrar a la presó d'Estremera el 2 de novembre del 2017 per ordre de la jutge Lamela.

L'Audiència Nacional també va enviar el dia 2 de novembre del 2017 a Estremera Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull. Hi van ser fins el 4 de desembre, van sortir després de pagar una fiança de 100.000 euros. El 23 de març, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena els torna a enviar a la presó, i tornen a Estremera.

Carme Forcadell va passar la nit del 9 de novembre del 2017 a la presó d'Alcalá-Meco, el jutge Pablo Llarena va ordenar la seva llibertat un cop va pagar una fiança de 150.000 euros. El 23 de març el mateix jutge va ordenar de nou el seu ingrés a presó.

Dolors Bassa va entrar a la presó d'Alcalá-Meco el 2 de novembre del 2017 on hi va ser fins el 4 de desembre, després de pagar una fiança de 100.000 va quedar en llibertat fins el 23 de març que el jutge tornés a decretar el seu ingrés.

 

Presons on van ser els líders independentistes abans d'estar a les presons catalanes

 

Trasllat a presons catalanes

Els líders independentistes van ser traslladats a les presons catalanes a principis del mes de juny de l'any passat.

Carme Forcadell i Dolors Bassa van ingressar el 4 de juny del 2018 a la presó del Puig de les Basses, a Figueres. El dia 20 de juny, Forcadell va ser trasllada a la presó de Mas d'Enric, situat als afores del Catllar, al Tarragonès, després que l'expresidenta del Parlament demanés el canvi per estar més a prop de la seva família.

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez van ser traslladats a la presó de Lledoners el 4 de juny del 2018.

Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull van arribar a la Lledoners 6 dies més tard, el dia 11 de juny del 2018.

ARXIVAT A:
Judici procésGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut