Cotxe dels Mossos d'Esquadra
Cotxe dels Mossos d'Esquadra
Barcelona

Cada any hi ha 3.500 denúncies per desaparició de persones a Catalunya

Gairebé la meitat tornen a casa a les poques hores, però una quarta part de desaparicions no es resolen, tot i que els Mossos asseguren que són gairebé tots casos d'adults que busquen un canvi radical en la seva vida

RedaccióActualitzat

El cas de la desaparició d'una noia de 16 anys de Barcelona aquest dilluns, intensament divulgat per les xarxes socials, ha revifat un cop més l'interès i la preocupació per les dimensions que té aquest fenomen a Catalunya.

Els Mossos ho han aprofitat per difondre les dades més importants sobre les desaparicions d'aquest tipus que hi ha anualment a Catalunya. Segons han informat, reben més de 3.500 denúncies de desaparicions cada any, de les quals un 41% per cent, uns 1.700 casos, són de menors d'entre 13 i 17 anys. També han explicat que gairebé la meitat tornen després de poques hores:

 

 

En el cas de la noia desapareguda a Barcelona, els Mossos han explicat que han actuat igual que en la resta de casos i que, per exemple, han anat a l'estació de Sants perquè algú ha trucat dient que l'havia vist allà. També han dit que aquest cas s'ha fet més visible gràcies al fet que les xarxes socials se n'han fet ressò de manera molt intensa, i que això pot ser d'ajuda per resoldre els casos, però també permet una més ràpida difusió d'informacions falses

En aquest sentit, han alertat que cal confirmar els rumors abans de donar-los per vàlids. Els Mossos també han informat que el 75% de les desaparicions s'acaben resolent, però que el 25% restant queden sense solució. Segons han dit, la immensa majoria són casos de persones adultes que consideren que són desaparicions voluntàries que busquen un canvi radical a la seva vida. 

A pesar de tot això, els Mossos animen a denunciar les desaparicions des del primer moment, i han assegurat que la norma que afirma que cal esperar 24 hores abans de fer la denúncia és una "llegenda urbana":

 


 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut