Washington

Bush es reunirà amb Obama dilluns que ve per preparar la transició

L'encara president dels Estats Units, George W. Bush, ha anunciat que la setmana que ve es reunirà amb Barack Obama per preparar la transició entre la seva administració i la nova administració demòcrata. En una compareixença pública aquesta tarda, per acomiadar els funcionaris que treballen a la residència presidencial, Bush s'ha compromès a garantir que aquesta transició entre les dues administracions "sigui com més plàcida millor". Bush ha dit que la seva prioritat ara és garantir l'èxit del traspàs en els 75 dies que falten perquè Obama prengui possessió, així com seguir vetllant perquè la crisi financera se superi. Obama ha confirmat la trobada amb Bush i ha concretat que serà dilluns que ve.

Actualitzat

"Aquesta transferència pacífica de poders", ha dit Bush, "és una de les marques de la democràcia moderna i garantiré que sigui com més plàcida millor. En les pròximes setmanes demanaré als nostres funcionaris que informin l'equip d'Obama sobre les diferents polítiques i accions que es porten a terme, des de la crisi financera fins a la guerra a l'Iraq. Desitjo parlar amb el president electe la setmana que ve."

Bush ha dit que ha demanat tots els documents i informes de la seva administració per lliurar-los a l'equip d'Obama i ha especificat que, pel que fa als temes militars, el Departament de Defensa ha elaborat un complet pla de traspàs. Segons ha dit el president sortint, "hem de garantir que puguin funcionar bé quan prenguin possessió".

L'actual inquilí de la Casa Blanca ha deixat clar també que mentre es fa la transició ni abaixaran la guàrdia ni alentiran els dossiers que ja estan en marxa. En concret, Bush ha dit que volia que el Congrés aprovés els Tractats de Lliure Comerç amb l'Amèrica Llatina que estan pendents.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut