El conseller d'interior va dir que el top manta "fa més fàcil el furt"
El conseller d'interior va dir que el top manta "fa més fàcil el furt"

Buch es disculpa per vincular top manta i inseguretat a Barcelona

"Quan miro la manta, és més fàcil que em puguin furtar", va declarar el conseller per explicar que el top manta és un atac a la seguretat personal

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha demanat disculpes per afirmar que "quan s'està mirant la manta és més fàcil que un furtador pugui furtar". En una entrevista a RAC 1, Buch ha assegurat que va estar poc encertat en les declaracions en què vinculava manters i inseguretat ciutadana:

"Segurament no vaig posar el millor exemple. Va ser un exemple que em va sortir i segurament no va ser el millor. D'això n'han fet molts titulars i se n'ha parlat molt. Quan un no està del tot encertat el que ha de fer és dir-ho. No vaig estar encertat i si algú ho ha pogut malinterpretar, doncs demano disculpes."

El conseller ha justificat que mai va assenyalar que els manters siguin els causants de la delinqüència i que només va pretendre posar un exemple.

En aquest sentit, ha afegit que cal escoltar tota l'entrevista per contextualitzar les seves afirmacions:

"Si s'escolta tota l'entrevista segurament se sentirà que jo explico que hi ha persones que no tenen cap altre remei que cometre actes delictius per sobreviure i que té un rerefons social. S'ha de treballar des del vessant social."

 


Declaracions polèmiques

Dijous de la setmana passada, Buch van encetar la polèmica en una entrevista a la cadena SER en què apuntava que el fenomen del top manta genera percepció d'inseguretat.

Li van preguntar sobre si els manters generen inseguretat i el conseller no només va respondre afirmativament, sinó que va posar un exemple per argumentar que és un atac a la seguretat personal:

"Quan estic mirant la manta i mirant què compro, segurament és més fàcil per un furtador que em pugui furtar. Si tu vas a comprar dins de la botiga estàs més segur que no pas al carrer."

 

 

Reacció de Rufián i de Grande-Marlaska

Davant d'aquestes declaracions, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián li va respondre amb una piulada en què afirmava que "culpabilitzar els manters es cura al carrer a 35 graus":

Per la seva banda, el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, va restar importància a les declaracions de Buch.

Grande-Marlaska considera que els furts són delictes que es cometen amb més facilitat quan hi ha aglomeracions: "Jo quan vaig per Gran Via 32 si hi ha una afluència important la cartera me la passo de la butxaca del darrere a la del davant."

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut