Buch diu que els Mossos garantiran la seguretat del Consell de Ministres a Barcelona

El conseller d'Interior no qüestiona el lloc on el govern espanyol farà una reunió extraordinària divendres de la setmana que ve

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha volgut esvair, aquest matí, qualsevol dubte sobre la seguretat del consell de ministres que s'ha de fer a Barcelona divendres de la setmana que ve.

Les declaracions de Buch arriben l'endemà dels advertiments del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que enviarien policies nacionals i guàrdies civils si la policia catalana no pot garantir la seguretat a Catalunya.

"L'ordre públic és una competència de la Generalitat de Catalunya que està confiada als Mossos d'Esquadra i que no tinc cap mena de dubte que la compliran escrupolosament, com han fet fins al dia d'avui al llarg d'aquests anys. I ho faran amb èxit."

 

La Llotja de Mar de Barcelona, on el 21 de desembre es farà un consell de ministres extraordinari

 

La reunió es farà a la Llotja de Mar, a tocar de la franja marítima de Barcelona i la Ronda Litoral, però també del Gòtic, amb un urbanisme de carrers estrets, un escenari complicat per fer-hi dispositius policials. Buch, tanmateix, no ha qüestionat l'elecció d'aquest lloc.

"A nosaltres no ens pertoca dir on s'ha de fer la reunió. El que fan els Mossos és, professionalment, fer les revisions crítiques corresponents de cada lloc. Buscar les amenaces, evidentment, buscar els punts forts i els punts dèbils i, a partir d'aquí, treballar operativament per solucionar-los tots."

 

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, durant la roda de premsa posterior al consell de govern de dimarts passat (ACN)

 

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, sí que ha parlat del Palauet Albéniz, a Montjuïc, com a possible alternativa, un canvi d'ubicació que dimarts va exposar un comandament dels Mossos en una reunió tècnica a la delegació del govern amb Guàrdia Civil i Policia Nacional.

"Amb criteris tècnics de mobilitat, que sembla que és un tema que preocupa al govern espanyol, es va considerar que no era el lloc més idoni per no afectar la normalitat de la vida a Barcelona. Aquests són els criteris que es van donar a conèixer per part dels tècnics policials, no és un criteri polític."

Per fer front a possibles aldarulls, els Mossos es coordinaran amb els altres cossos de seguretat, tal com s'ha fet en altres ocasions. Buch ho ha explicat d'aquesta manera:

"Els cossos de seguretat es coordinaran en funció de les competències que tenen. Tots. Per vetllar per la seguretat de les persones."

Sobre l'amenaça dels sindicats que el dia del dispositiu -de manera imprevista- es puguin produir baixes d'agents que no poden treballar, Interior diu que, excepcionalment, es podrà convocar agents que tinguin festa.

Pel que fa a les protestes contra la celebració d'aquest Consell de Ministres extraordinari a Barcelona, les entitats sobiranistes ja han començat a concretar les seves intencions. L'ANC ha cridat a fer una concentració massiva de vehicles a primera hora del matí, mentre Òmnium ha anunciat que farà un consell popular de ministres amb la participació de diverses entitats de la societat civil. 

El portaveu parlamentari de la CUP, Carles Riera, ha delarat a TV3, en referència a les mobilitzacions convocades, que "som un actor més, ens hi sumem, hi participem i hi donem suport.

ARXIVAT A:
Procés catalàCDRCUPMiquel BuchElsa Artadi
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut