El president dels Estats Units, Joe Biden, aquest dilluns a Wisconsin (Reuters)

Biden qualifica d'"error" l'estratègia d'Israel a Gaza i demana un alto el foc immediat

Ho ha dit en una entrevista televisiva durant la qual ha afirmat que l'assassinat de set treballadors de l'ONG de José Andrés és "inacceptable"

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha apujat el to contra Israel i ha criticat el primer ministre Benjamin Netanyahu per l'estratègia que està seguint a Gaza.

En una entrevista a la televisió, Biden ha qualificat d'"error" aquesta estratègia, i ha reclamat un alto el foc immediat perquè hi pugui entrar ajuda humanitària.

El president dels EUA ho ha dit després de qualificar d'"inacceptable" l'assassinat fa deu dies de set treballadors de l'ONG World Central Kitchen del xef José Andrés:

"Demano a Israel que exigeixi i permeti un alto el foc per a les pròximes sis o vuit setmanes, que permeti l'accés total al menjar i els medicaments a la zona. I crec que no hi ha excusa per no atendre les necessitats mèdiques i alimentàries d'aquestes persones. S'hauria de fer ja."

Biden ha afegit que l'Aràbia Saudita, Jordània i Egipte "estan preparats" per entrar els subministraments que necessiten els habitants de Gaza.

Biden ha fet aquestes declaracions quan ja fa sis mesos de l'inici de l'ofensiva d'Israel a Gaza després dels atacs de Hamas i la Jihad Islàmica Palestina als pobles limítrofs amb la Franja.

En aquells atacs, els milicians van matar 1.140 persones i en van segrestar 250, mentre en l'ofensiva de l'exèrcit d'Israel han mort a Gaza més de 33.000 persones, entre les quals 14.000 nens.

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsIsraelGuerra a Gaza
Anar al contingut