Mercury i Caballé van immortalitzar "Barcelona" abans dels Jocs del 92

Barcelona es queda sense el manuscrit subhastat de la cançó de Mercury i Caballé dels Jocs

L'Ajuntament, a més, ha confirmat que vol dedicar un espai de les Glòries a Mercury i a Montserrat Caballé, que van cantar-la junts 

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona no ha pogut adquirir en subhasta el paper en què Freddie Mercury va escriure a mà la cançó "Barcelona", que va immortalitzar sobre l'escenari juntament amb la soprano catalana Montserrat Caballé.

La casa de subhastes londinenca Sotheby's l'ha venut aquest dijous per 57.150 lliures esterlines (66.647,33 euros), una xifra molt allunyada del que podia pagar el consistori, unes 26.000 lliures (30.000 euros).

El preu final ha més que duplicat el que l'Ajuntament havia fixat d'acord amb els informes de taxació pública "per la rellevància patrimonial i simbòlica".

El manuscrit és una de les 1.500 pertinences del cantant de Queen que la sala Sotheby's de Londres va començar a subhastar aquest dimecres en lots.

La lletra de "Barcelona escrita per Freddie Mercury (Queen Music Limited/Sony Music Publishing UK Limit)

L'Ajuntament no podia licitar directament en la subhasta, però ho ha fet a través de la Fundació Barcelona Olímpica, segons ha explicat a RAC1 el regidor d'Esports de Barcelona, David Escudé, i han confirmat fonts municipals.

El consistori, d'altra banda, ha comunicat que ha elevat a la ponència del Nomenclàtor la voluntat de dedicar un espai de Glòries a la memòria de Mercury i Caballé.

Partitura de "Barcelona" (Queen Music Limited/Sony Music Publishing UK Limit)

Pel que fa al manuscrit, és un full de paper timbrat dels estudis de gravació Townhouse de Londres, on Queen ja havia treballat diverses vegades i on es va gravar el disc "Barcelona", que inclou la popular cançó i set temes més.

La lletra de la cançó està escrita amb bolígraf i en lletres majúscules.

El lot també inclou un altre manuscrit: un full de pentagrames, escrit amb llapis, amb la partitura de "Barcelona" i d'altres cançons del disc; i un tercer objecte: un quadern de 25 pàgines plenes d'esborranys sobre els vuit temes de l'àlbum.


El piano de Mercury, per dos milions d'euros

Les pertinences del cantant de Queen han sortit ara a subhasta per iniciativa de Mary Austin, amiga íntima que se n'ha fet càrrec des que Mercury va morir, el 1991.

Entre les primeres que s'han venut hi ha el piano amb què el músic va compondre molts temes icònics, com "Bohemian Rhapsody".

És un Yamaha G2 d'un quart de cua, fabricat al Japó el 1973, que Mercury va comprar el 1975 per 1.000 lliures i pel qual ara algú ha pagat 1.742.000 lliures, una mica més de dos milions d'euros.

Una part dels diners obtinguts amb la subhasta s'ha anunciat que es destinaran al Mercury Phoenix Trust i l'Elton John Aids Foundation, que promouen la recerca contra la sida.

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsMúsica
Anar al contingut