Una terrassa amb blocs de formigó a la Rambla de Catalunya de Barcelona
Les terrasses de la restauració van guanyar espai públic per la pandèmia (Ferran Vila)

Barcelona comença a retirar les terrasses provisionals i els polèmics blocs de formigó

L'Ajuntament n'ha retirat un centenar i a partir de la setmana vinent retirarà les que no han sol·licitat els permisos per mantenir la llicència

RedaccióActualitzat

Barcelona ja ha començat a retirar les terrasses provisionals que es van instal·lar durant els primers mesos de la pandèmia, i que van permetre guanyar espais mentre duraven les restriccions a l'interior. Fins a 2.000 places d'aparcament van passar a estar ocupades per aquestes instal·lacions, perimetrades moltes vegades amb uns polèmics blocs de formigó prefabricat.

La retirada l'ha anunciat la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, en resposta a una pregunta del grup municipal d'ERC a la Comissió d'Urbanisme. Segons Sanz, a partir d'ara les terrasses excepcionals només podran quedar-se si compleixen amb l'ordenança del 2018.

El 31 de març passat va acabar el termini per sol·licitar els permisos i fer propostes en aquest sentit. "Moltes no ho han fet", ha explicat Sanz, que assegura que "a partir de la setmana vinent s'aniran retirant". La notícia arriba quan fa més d'un any de la primera promesa que aquest format de terrasses desapareixeria durant el 2021.

Ara l'Ajuntament diu que està analitzant quines es podran quedar, perquè compleixen els criteris establerts com ara no afectar l'espai de pas, i quines s'han de retirar. L'objectiu, diu Sanz, és "que els blocs de formigó estiguin fora de la ciutat al més aviat possible, aquest 2022", i que es pugui regularitzar el compliment de la normativa.

Fins ara ja se n'han eliminat un centenar, les que ocupaven la calçada i no s'estaven fent servir, i també les que eren en punts concrets on s'han hagut de fer obres que impedien la continuïtat de la terrassa.

Les pròximes setmanes, explica Sanz, hi haurà un calendari més concret sobre quan s'haurà acabat la retirada de les estructures provisionals.

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaCoronavirus
Anar al contingut