Els blocs instal·lats al carrer Consell de Cent de Barcelona (CCMA)

Investiguen si els nous blocs de formigó a l'Eixample de Barcelona són un perill

La Fiscalia ha acceptat la denúncia d'un advocat que considera que són un risc per a la seguretat viària, com també diuen col·lectius de motoristes i l'oposició municipal

La Fiscalia de Seguretat Viària de Barcelona estudiarà si són legals els blocs de formigó que l'Ajuntament de Barcelona va posar en alguns carrers per reduir el trànsit de l'Eixample, coincidint amb la pandèmia i el confinament. Els blocs, on es pot asseure's, delimiten l'espai per als vianants que, fins fa poc, ocupaven els cotxes.

La investigació de Fiscalia és per saber si poden representar un delicte contra la seguretat del trànsit, per a ciclistes i motoristes, a partir de la denúncia presentada per l'advocat Daniel Vosseler, president de la Plataforma Barcelona Ets Tu.

L'advocat considera que són elements del mobiliari urbà que s'haurien de col·locar a les voreres o protegir-se, per impedir el possible impacte dels vehicles.

 

Col·lectius de motoristes també han advertit del risc, en cas de caiguda.


Al ple del juliol

Els grups municipals de JxCat i PP també han reclamat la retirada d'aquests elements per evitar accidents. A l'últim ple municipal, el grup encapçalat per Elsa Artadi va fer un prec a l'alcaldessa, que va ser rebutjat. L'Ajuntament defensa el contrari, diu que ajuden a la seguretat dels veïns.

 

Barcelona va ampliar les voreres al carrer Consell de Cent i alguns trams de Girona i Rocafort, perquè els vianants tinguessin més espai, a costa del que tenien els vehicles, que ara es limiten a un carril de circulació a 30 quilòmetres per hora.

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut