Les terrasses de Barcelona podran tenir fins a 6 taules més guanyant espai als cotxes

L'Ajuntament calcula que el 93% de les terrasses podran mantenir o augmentar la capacitat, tot i les restriccions que s'aplicaran a la fase 1 de la desescalada

Actualitzat

Com s'ha vist a la major part de Catalunya, molta gent enyorava les terrasses dels bars i s'ha afanyat a recuperar-les, de seguida que ha pogut. Si tot va com està previst, a Barcelona podran obrir a partir de dilluns, quan ja s'entraria a la fase 1 del desconfinament.

La normativa municipal permetrà que bars i restaurants puguin afegir fins a 6 taules a les que ja tenen, per compensar que en la fase 1 només poden obrir al 50% de la capacitat i respectant la distància de dos metres entre taules, com recull el decret de l'estat d'alarma.

El 70% de les terrasses de Barcelona tenen 4 taules o menys, segons l'Ajuntament. A l'espai ampliat podran col·locar fins a 4 taules, i si s'ocupa la calçada, fins a 6 taules.

 

L'Ajuntament ja havia avançat que l'ampliació serà, prioritàriament, en direcció a la calçada, "a costa de dos elements: les places d'estacionament dels cotxes i els carrils de circulació", com resumeix la tinenta d'alcaldia d'urbanisme, Janet Sanz.

Se seguirà el model que ja s'aplica, des de l'estiu del 2016, al carrer Marina, a la zona de la Sagrada Família, on les taules estan sobre tarimes, a la mateixa alçada de la vorera.

El gremi de restauració de Barcelona, que dirigeix Roger Pallarols, veu bé l'ampliació, però no vol renunciar a la vorera:

"No creiem que s'hagi d'excloure per norma la vorera com a espai d'ampliació de les terrasses. Hi ha moltíssims locals on és l'única manera que tenen per poder créixer"

 

La majoria podrien mantenir les taules

Segons càlculs municipals, amb l'ampliació de l'espai, el 93% de les 5.500 terrasses que hi ha a Barcelona podrien mantenir o augmentar les taules i 3.500 locals sense llicència podrien demanar una terrassa temporal.

Els permisos seran provisionals i es començaran a gestionar quan entri en vigor la fase 1. També es reduiran les taxes en un 75% fins a final d'any.

 

 

El gremi de restauració afirma que s'ha obert un camí d'entesa i reclama que es puguin guanyar més de sis taules, quan sigui possible:

"Si els topalls fossin més alts, hi ha terrasses més grans que potser podrien mantenir l'ocupació que tenien, malgrat les restriccions de la desescalada"

 

L'Ajuntament no ho descarta, en casos excepcionals i sempre que no impliqui reduir l'espai dels vianants.

Per als bars que no puguin posar terrassa o ampliar-la, el consistori diu que s'estudiaran altres possibilitats com ara que instal·lin barres a l'exterior.

El 20 per cent de la riquesa que genera la ciutat ve de la restauració, que dona feina a més de 220.000 treballadors a Barcelona.

ARXIVAT A:
DesescaladaEstat d'alarmaAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut